Ελλαδα

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τις επιθέσεις χάκερ στην Τράπεζα Θεμάτων

Σε ετοιμότητα οι αρμόδιοι φορείς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μέγαρο μαξίμου © Eurokinissi
Μέγαρο μαξίμου © Eurokinissi

Τράπεζα Θεμάτων: Ευρεία σύσκεψη των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων υπό τον Ιωάννη Σαρμά

Μετά τα σοβαρά περιστατικά επιθέσεων στην Τράπεζα Θεμάτων του υπουργείου Παιδείας κατά τη διάρκεια των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων, ο πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων για την αποτίμηση της κατάστασης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, οι επιθέσεις ήταν μεγάλης έντασης και παραπέμπουν σε ισχυρό κίνητρο και τεχνογνωσία, ωστόσο αποκρούστηκαν αποτελεσματικά από τις υπηρεσίες των συναρμόδιων υπουργείων.

«Διαπιστώθηκε η οργανωτική και επιχειρησιακή επάρκεια των φορέων της Ελληνικής Δημοκρατίας να κινητοποιήσουν, αν χρειαστεί, ό,τι είναι αναγκαίο προς αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων που μπορεί να επιχειρηθούν στο αμέσως προσεχές μέλλον», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Πώς έγινε η κυβερνοεπίθεση

Μαζική αποστολή μηνυμάτων υψηλού bandwidth έστειλε ο δράστης ή οι δράστες της διπλής κυβερνοεπίθεσης χθες και σήμερα στην Τράπεζα Θεμάτων του υπουργείου Παιδείας, όπως αποκάλυψε σε ρεπορτάζ της η ATHENS VOICE.

Eξάλλου, από σήμερα ενεργοποιήθηκε μια ειδική «ασπίδα προστασίας», ένα δίκτυο προστασίας το οποίο μπορεί να αντιμετωπίζει με πλήρη επιτυχία κάθε μορφής ηλεκτρονική επίθεση.

Πρόκειται για το ίδιο σύστημα ασφαλείας που χρησιμοποιείται στην διαδικασία των εκλογών αλλά και των πανελληνίων εξετάσεων, το οποίο με απλά λόγια, αναδρομολογεί τα μηνύματα σε άλλους σέρβερ, αποτρέποντας το μπλοκάρισμα.

Νέα προθεσμία για τους μαθητές που δεν εξετάστηκαν

Οι εξετάσεις μπορεί να ολοκληρώθηκαν χωρίς προβλήματα για τους μαθητές της Γ' Λυκείου, ωστόσο οι μαθητές της Α' και Β' Λυκείου που δεν εξετάστηκαν σήμερα θα έχυον προθεσμία μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Εκτιμάται ότι έγιναν 165 εκατομμύρια χτυπήματα από 114 διαφορετικές χώρες, μέσα σε μία ώρα.

«Στήθηκε ένα τείχος απέναντι στην Τράπεζα Θεμάτων με 280.000 συνδέσεις εικονικές, ψεύτικες στο δευτερόλεπτο. Αυτό συνεχίστηκε επί ώρες. Επειδή εμείς είχαμε δικλίδες ασφαλείας και είχαμε μια συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας πολύ γρήγορα, σε απίστευτο χρόνο, αποκαταστήσαμε το θέμα, ενώ συνέχιζαν επί ώρες μετά να γίνονται αυτές οι επιθέσεις», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cszm5lrcnyh5)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ