Πολιτικη & Οικονομια

Σύσκεψη υπό τον Ιωάννη Σαρμά στο Μαξίμου για τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές στον Έβρο

Σε εγρήγορση οι ελληνικές αρχές μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έβρος: Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά για το ζήτημα της διακίνησης μεταναστών σε νησίδες - Σε εγρήγορση οι ελληνικές αρχές.
Σύσκεψη για το ζήτημα της διακίνησης μεταναστών σε νησίδες του Έβρου συγκάλεσε ο πρωθυπουργός © Eurokinissi/Δημήτρης Παπαμήτσος

Έβρος: Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά για το ζήτημα της διακίνησης μεταναστών σε νησίδες - Σε εγρήγορση οι ελληνικές αρχές.

Σύσκεψη για το ζήτημα της διακίνησης μεταναστών σε νησίδες του ποταμού Έβρου συγκάλεσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας Βασίλειος Σκουρής, ο υπουργός Εξωτερικών Βασίλειος Κασκαρέλης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χαράλαμπος Λαλούσης, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Δανιήλ Εσδράς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος καθώς και ανώτατα στελέχη της Διοίκησης.

Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση,  λόγω της έντονης κινητικότητας και των αυξημένων μεταναστευτικών ροών που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στην ελληνοτουρκική μεθόριο.

Χθες το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού εξέδωσε ανακοίνωση, όπου τονίζεται: «Οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες, ώστε με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα».

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μήνυμα της ελληνικής κυβέρνησης προς την Τουρκία, που έχει και στο παρελθόν επιχειρήσει να εργαλειοποιήσει τους μετανάστες και να προκαλέσει επεισόδια στην περιοχή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ