Ελλαδα

«Ο Κορινθιακός μπορεί να φιλοξενήσει σεισμούς μεγάλου μεγέθους»: Καθησυχαστικός ο Ε. Λέκκας

Έντονη σεισμική δραστηριότητα τις τελευταίες ημέρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας
© EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ

Σεισμοί σε Κόρινθο και Κρήτη: Οι δηλώσεις του Ευθύμιου Λέκκα για τη σεισμική δραστηριότητα και η αναφορά στον Κορινθιακό Κόλπο

Έντονη σεισμική δραστηριότητα καταγράφεται στην Κρήτη και την Κόρινθο τις τελευταίες ώρες. Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, εμφανίστηκε καθησυχαστικός. 

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο Ευθύμης Λέκκας αναφέρθηκε στη σεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη και εξήγησε ότι έχουμε να κάνουμε με σεισμούς που κορυφώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (17/5). «Δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας, παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου».

Σχετικά με την Κόρινθο, ο Ευθύμης Λέκκας σχολίασε ότι ο μεγαλύτερος σεισμός ήταν τα 3,9 Ρίχτερ που καταγράφηκε το πρωί της Πέμπτης (18.5). Στην περιοχή έχουν καταγραφεί περίπου 20 σεισμικές δονήσεις μεταξύ Κιάτου και Ξυλόκαστρου. «Οι σεισμοί αυτοί εντάσσονται στη σεισμικότητα που υπάρχει στον Κορινθιακό Κόλπο. Δεν είναι κάτι που μας λέει ότι θα έχουμε μεγαλύτερη σεισμικότητα αλλά όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, γιατί ο Κορινθιακός κόλπος μπορεί να φιλοξενήσει σεισμούς μεγάλου μεγέθους. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου, δεν υπάρχει ανησυχία» είπε ο Ευθύμης Λέκκας και τόνισε ότι είναι ανθεκτικές οι κατασκευές στην περιοχή της Κορινθίας, ιδίως μετά τον σεισμό του ’81, και αντέχουν σε πολύ μεγαλύτερα μεγέθη σεισμών.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-csp9g3af7itt)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ