Ελλαδα

«Δε θέλαμε να σκοτώσουμε», λένε τα αδέλφια που ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον 52χρονο στη Θεσσαλονίκη

«Έκλαιγαν μπροστά στους αστυνομικούς σαν μικρά παιδιά», υποστηρίζει ο συνήγορός τους

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 52χρονος στη Θεσσαλονίκη
© thestival.gr

Θεσσαλονίκη - Δολοφονία 52χρονου: Η απάντηση των αδελφών για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου - Ο συνήγορός τους για το έγκλημα

«Δεν θέλαμε να σκοτώσουμε τον 52χρονο», υποστηρίζουν μέσω του δικηγόρου τους τα δύο αδέλφια που κατηγορούνται ότι διαπληκτίστηκαν και ξυλοκόπησαν τον άντρα την Παρασκευή (13/5) στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Σπυράτος, συνήγορος των δύο κατηγορουμένων, ανέφερε στην ΕΡΤ ότι «πρόκειται για ένα τραγικό επεισόδιο με τραγική κατάληξη, τόσο για το θύμα όσο και για τους εντολείς μου. Έγινε ένα επεισόδιο που διήρκησε ένα έως τρία λεπτά. Υπήρξε μία λεκτική προστριβή, μια αντιπαράθεση που προέκυψε όταν ο άτυχος θανών άφησε κάποια αποφάγια στο πεζοδρόμιο για αδέσποτα ζώα. Έγινε μια λεκτική παρατήρηση από τους εντολείς μου, ακολούθησε μια λεκτική προστριβή, “άναψαν τα πνεύματα” όπως λέμε και διεκόπη η προστριβή. Ο θανών όμως επανήλθε και εκεί έγινε μια συμπλοκή, η οποία δεν αφορούσε όμως έναν, όπως εμφανίζεται, έναν άγριο ξυλοδαρμό. Το περιστατικό τελείωσε. Ο θανών ήταν όρθιος κατά τον χρόνο που έφυγαν οι εντολείς μου και μιλούσε στο τηλέφωνο. Δε φαινόταν και ούτε οι μάρτυρες του περιστατικού λένε πως είδαν έναν άνθρωπο, ο οποίος να βρίσκεται σε μία τέτοια κατάσταση, που προκύπτει από έναν άγριο ξυλοδαρμό».

Στη συνέχεια, ο κ. Σπυράτος συμπλήρωσε ότι «δέκα λεπτά αργότερα ειδοποίησε προφανώς κάποιο ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει και κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο ο άνθρωπος αυτός κατέληξε. Έχουμε ορίσει και εμείς τεχνικό σύμβουλο στη διαδικασία για να δούμε τα κρίσιμα συμπεράσματα, στα οποία θα μπορεί να μας οδηγήσει η διαδικασία για να μπορέσουμε να διερευνήσουμε την υπόθεση. Οι εντολείς μου είναι συντετριμμένοι, βρίσκονται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση και αυτό που μου λένε είναι να μη συμβεί αυτό που συνέβη σε εμάς σε κανέναν. Την ημέρα που ήρθαν στον εισαγγελέα, μου είπαν, δεν κλείσαμε μάτι… Στην ασφάλεια που πήγα και τους είδα έκλαιγαν μπροστά στους αστυνομικούς σαν μικρά παιδιά». 

Όπως είναι ήδη γνωστό, θύμα και δράστες διαπληκτίστηκαν με βαριές ύβρεις έξω από το γραφείο τελετών του 52χρονου και μετά τον ξυλοδαρμό του ο 52χρονος κατέληξε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-csmncptenzip)

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το έγκλημα στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης

«Πρωινές ώρες, σήμερα (13-05-2023), στη Νεάπολη, έλαβε χώρα επεισόδιο μεταξύ 52χρονου και δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 40 και 42 ετών, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 52χρονου. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το επεισόδιο έλαβε χώρα έπειτα από διαπληκτισμό μεταξύ των ατόμων, διότι οι ανωτέρω κλώτσησαν φαγητό για αδέσποτα, που τοποθέτησε ο θανών εξωτερικά του καταστήματός του, καθώς και θέματα γειτνίασης. Μετά τη λήξη του επεισοδίου ο 52χρονος κατά τη διακομιδή του σε εφημερεύον νοσοκομείο, κατέληξε, ενώ τα δύο εμπλεκόμενα άτομα συνελήφθησαν.

» Για το συμβάν σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, ενώ στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση. Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ..

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ