Ελλαδα

Κινείται νομικά κατά του Τάκη Κατσαρού του ΣΥΡΙΖΑ η Βάσω Κιντή

Το δημοσίευμα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και η ανάρτηση στο Facebook

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Βάσω Κιντή σε παλαιότερη εκδήλωση
Η Βάσω Κιντή σε παλαιότερη εκδήλωση © EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Βάσω Κιντή: Η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ στρέφεται νομικά κατά στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ

Ενάντια του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Τάκη Κατσαρού, θα κινηθεί δικαστικά η Βάσω Κιντή, καθηγήτρια Φιλοσοφίας της Επιστήμης και Αναλυτικής Φιλοσοφίας στο τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του ΕΚΠΑ.

Αφορμή στάθηκε άρθρο του κ. Κατσαρού κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται και στην κ. Κιντή.

«To ήξερα ότι μπορεί να γίνουν χυδαίοι. Αλλά ο κ. Τάκης Κατσαρός, σύμβουλος του Φίλη στο Υπουργείο Παιδείας, και συνεργάτης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύει ότι μπορεί να αριστεύσει σε αυτό το άθλημα», γράφει η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ σε ανάρτησή της στο Facebook, σημειώνοντας ότι έχει ενημερώσει τον δικηγόρο της και σκοπεύει να κινηθεί νομικά.

Στη συνέχεια, παραθέτει αποσπάσματα του δημοσιεύματος του κ. Κατσαρού.

Η ανάρτηση της κ. Κιντή

To ήξερα ότι μπορεί να γίνουν χυδαίοι. Αλλά ο κ. Τάκης Κατσαρός, σύμβουλος του Φίλη στο Υπουργείο Παιδείας, και...

Posted by Vasso Kindi on Saturday, May 13, 2023

«Να ξέρει ότι ενημέρωσα τον δικηγόρο μου και θα κινηθώ εναντίον του δικαστικά. Γράφει στην ιστοσελίδα Alfavita που διαβάζουν πολλοί εκπαιδευτικοί:
"Καθηγήτρια δημόσιου Πανεπιστημίου η κυρία Κιντή ξιφουλκεί χρόνια τώρα με υπέρμετρο ζήλο υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών. Το ίδιο και άλλοι/ες. Αν το κάνουν με το αζημίωτο, ηθικό δεν το λες, αλλά, τουλάχιστον, υπάρχει ένας λόγος. Μπορεί να θέλουν να αλλάξουν έπιπλα, κουρτίνες, μπάνιο, αυτοκίνητο και έχουν ανάγκη χρήματα.
Τι πιο εύκολο για την ΒC Partners π.χ. την ώρα που δίνει στον κ. Ροδόπουλο 215 εκ. για την εξαγορά του 85% της ΑΚΜΗΣ να διαθέσει λίγες χιλιάδες ευρώ για να φτιάξει μια ομάδα "έγκριτων" καθηγητών, ως ομάδα κρούσης, ...
[...]
Αν τόσο πολύ κόπτονται για να μένουν οι νέοι μας στην Ελλάδα, ας πιέσουν την αγαπημένη τους υπουργό Παιδείας, έξω από το γραφείο της οποίας προαυλίζονται, να καταργήσει την ΕΒΕ και να μην κόβει κάθε χρόνο χιλιάδες παιδιά από τα Πανεπιστήμια. Πιο απλό δεν είναι αυτό;
[...]
Άσε που ορισμένοι από τους έγκριτους δεν θα μπορούσαν να αλλάξουν τις κουρτίνες στο σαλόνι και τις βιβλιοθήκες όπου ασφυκτιούν (κυριολεκτικά και μεταφορικά) οι συγγραφείς της νιότης τους."»

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ