Ελλαδα

Δυστύχημα στην Καλλιθέα: Δίωξη για κακούργημα στον οδηγό που παρέσυρε τη 12χρονη

Πώς έγινε το τροχαίο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΕΚΑΒ και περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/ EUROKINISSI

Τροχαίο δυστύχημα στην Καλλιθέα - Δίωξη στον οδηγό του αυτοκινήτου που παρέσυρε και σκότωσε τη 12χρονη - Έρευνα για τα ακριβή αίτια

Κατηγορίες για ένα κακούργημα και ένα πλημμέλημα απήγγειλε ο εισαγγελέας σε βάρος του 32χρονου οδηγού που συνελήφθη για το δυστύχημα στην Καλλιθέα με θύμα 12χρονο κορίτσι.

Συγκεκριμένα, ο 32χρονος οδηγός οδηγήθηκε στην Εισαγγελία και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση από την οποία προέκυψε θάνατος (κακούργημα), καθώς και την πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Η υπόθεση ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή.

Το χρονικό του δυστυχήματος

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος κινείτο με το όχημα του, μάρκας Smart, στην λεωφόρο Θησέως, στο ρεύμα προς Τζιτζιφιές. Η ανήλικη λίγο μετά τη συμβολή της Θησέως με την οδό Σπάρτης προσπάθησε να διασχίσει τον δρόμο και παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο του 32χρονου. Ο οδηγός μάλιστα, έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα το όχημα να καταλήξει στην είσοδο του οίκου τυφλών, όπου και εγκλωβίστηκε, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να επέμβει η πυροσβεστική προκειμένου να τον βγάλει από το όχημα.

Η 12χρονη μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί επί μία ώρα, τελικά η 12χρονη δεν τα κατάφερε και υπέκυψε στα τραύματά της.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της τροχαίας Καλλιθέας που διερευνά το δυστύχημα, ο οδηγός του οχήματος πέρασε με πορτοκαλί, ενώ το κορίτσι ξεκίνησε να διασχίζει τη λεωφόρο Θησέως χωρίς να έχει ανάψει ο πράσινος σηματοδότης για τους πεζούς.

Οι Αρχές έχουν συγκεντρώσει καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες, ενώ αναζητούν υλικό από κάμερες της περιοχής.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cshn1225755t)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ