Ελλαδα

Στον Εισαγγελέα οι δύο νεαροί παρκουρίστες που συνελήφθησαν με κινηματογραφικό τρόπο

Σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κινηματογραφική καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη
Στιγμιότυπο από MEGA

Θεσσαλονίκη: Οι δύο 21χρονοι φέρεται να προκάλεσαν πυρκαγιά σε κατάστημα όταν την ώρα που έκαναν γκράφιτι στην ταράτσα του ίδιου κτιρίου, πήρε φωτιά ένας μουσαμάς

Στον Εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα, Τρίτη, οι δύο νεαροί που συνελήφθησαν χθες με κινηματογραφικό τρόπο στη Θεσσαλονίκη.

Σε βάρος των δύο 21χρονων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, για εμπρησμό κατά συναυτουργία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απείθεια, απόπειρα σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση, εξύβριση και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Το χρονικό

Το περιστατικό ξεκίνησε όταν, κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατάστημα επισκευής κινητών τηλεφώνων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, διαπιστώθηκε ότι σε ταράτσα παρακείμενου κτιρίου κινούνταν δύο άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Στη συνέχεια, οι δύο άνδρες προσπάθησαν να διαφύγουν κάνοντας παρκούρ.

Καρέ-καρέ καταγράφηκε η στιγμή που ο ένας από τους δύο νεαρούς - με το τσιγάρο στο χέρι - πήδηξε από ύψωμα πάνω σε πυροσβεστικό όχημα και στη συνέχεια προσπάθησε προσπάθησε ανεπιτυχώς να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-csh21idpt0xd)

Ο δεύτερος 21χρονος κατήλθε από την ταράτσα έπειτα από διαπραγματεύσεις με την αστυνομία και συνελήφθη. Χαρακτηριστική είναι, μάλιστα, η στιγμή που ο ιερέας της εκκλησίας τον αγκάλιασε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, τα δύο άτομα φέρεται να προκάλεσαν την πυρκαγιά, όταν την ώρα που έκαναν γκράφιτι στην ταράτσα του κτιρίου, πήρε φωτιά ένας μουσαμάς. Ο ένας από τους δύο, πάντως, υποστήριζε χτες ότι «εμείς εδώ ήρθαμε για να ζωγραφίσουμε».

Έπειτα από έλεγχο, στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία μάσκα με μορφή κόμικ, τέσσερις μαρκαδόροι υπογραφής, τρεις αναπτήρες, ένα κουτί σπίρτα και ένα πτυσσόμενο μαχαίρι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ