Ελλαδα

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παραγωγής και διακίνησης ναρκωτικών στο Μαρκόπουλο

Πελάτης της σπείρας γνωστός τραγουδιστής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαρκόπουλο: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παραγωγής και διακίνησης ναρκωτικών
© Twitter

Μαρκόπουλο - ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παραγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών

Γνωστός τραγουδιστής φέρεται, σύμφωνα με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας, να ψώνιζε από κύκλωμα παραγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, το οποίο εξαρθρώθηκε χθες στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Ο τραγουδιστής δεν συνελήφθη, αντιθέτως, συνελήφθη ο αρχηγός της σπείρας και ένα ακόμη άτομο οι οποίοι κατηγορούνται για βαρύτατα αδικήματα. Οι αστυνομικοί, που είχαν τις πληροφορίες, παρακολουθούσαν καιρό τους δύο άνδρες οι οποίοι είχαν μετατρέψει πανάκριβες βίλες στο Μαρκόπουλο Αττικής σε φυτώρια παραγωγής χασίς.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τους αστυνομικούς της ασφάλειας Καλαμάτας, πίσω από τους δύο άνδρες βρίσκεται κύκλωμα που διακινεί ποσότητες χασίς στα Νότια προάστια της Αττικής.

Στην κατοχή των δύο ανδρών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 30 κιλά χασίς καθώς και 724 δενδρύλλια. Η συγκεκριμένη σπείρα, εξειδικευόταν στην παραγωγή της ναρκωτικής ουσίας «skunk» την οποία στην συνέχεια «έσπρωχναν» στις πιάτσες τοξικομανών αλλά και σε στέκια της νεολαίας στην Αττική.

Τι εντόπισαν οι αστυνομικοί

Από τις έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στις βίλες στο Μαρκόπουλο, οι οποίες όλες ήταν απομονωμένες, εντόπισαν τεράστιες εγκαταστάσεις καλλιέργειας χασίς. Οι δράστες, φαίνεται ότι είχαν κάνει μεγάλη επένδυση στην αγορά των συστημάτων για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων ενώ η παραγωγή ήταν ιδιαίτερα μεγάλη. Μόνο από την ποσότητα που βρέθηκε στα σπίτια κατά την έφοδο των αστυνομικών, εκτιμάται ότι η αξία των ναρκωτικών, μετά την πώληση τους, θα άγγιζε τις 700.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τις παρακολουθήσεις που πραγματοποιούνταν το τελευταίο διάστημα, τα μέλη της σπείρας πωλούσαν το γραμμάριο στην πιάτσα από 8 εως 10 ευρώ το γραμμάριο. Η δράση της ομάδας των ναρκέμ,πορων φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει αρκετούς μήνες πριν, ωστόσο πέραν από τους δύο συλληφθέντες και τον τρίτο που αναζητείται, δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

Μεταξύ των συλληφθέντων, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, φέρεται να είναι και ο αρχηγός της σπείρας. Ένας άνθρωπος που έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αρχές σε κύκλωμα παραχάραξης εγγράφων και μάλιστα, φέρεται να είχε σχέσεις με γνωστό αρχινονό της νύχτας που δολοφονήθηκε και τις τελευταίες ημέρες, το όνομα του εμφανίζεται, κατά κάποιο τρόπο, στην υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Ως προς τον τραγουδιστή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει εμφανιστεί στα κινητά τηλέφωνα του φερόμενου ως αρχηγού της σπείρας ως πελάτης. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για εκατοντάδες ακόμη άτομα, που ψώνιζαν χασίς και skunk από την ίδια σπείρα. Είναι θέμα εισαγγελέα και ανακριτή που θα χειριστούν την υπόθεση, εάν θα τους καλέσουν ή όχι.

Η ατζέντα πάντως του ναρκέμπορου θα εξεταστεί προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και άλλα πρόσωπα ενδιαφέροντος, κρατικοί λειτουργοί δηλαδή, που ενδεχομένως να είχαν σχέση με την υπόθεση.

Μάλιστα, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, κατά την έφοδο των αστυνομικών στα σπίτια, παρόντες ήταν και αστυνομικοί της ΕΚΑΜ, αφού τα μέλη του κυκλώματος είχαν πιτμπουλ για την φύλαξη των σπιτιών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ