Ελλαδα

Συνελήφθη 30χρονος για τον ξυλοδαρμό του Γιάνη Βαρουφάκη στα Εξάρχεια

Οδηγείται αύριο στον εισαγγελέα

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιάνης Βαρουφάκης
© EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Γιάνης Βαρουφάκης: Συνελήφθη ο άνθρωπος που, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είναι αυτός που χτύπησε τον γενικό γραμματέα του ΜέΡΑ25

Στα χέρια των αρχών βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ένας 30χρονος που φέρεται να συμμετείχε στην ομάδα που επιτέθηκε και χτύπησε τον πρώην υπουργό Γιάνη Βαρουφάκη, σε εστιατόριο στα Εξάρχειο τον περασμένο Μάρτιο.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος φέρεται να είναι ο άνθρωπος που χτύπησε τον Γιάνη Βαρουφάκη. Πιθανόν αύριο το πρωί, ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα Αθηνών.

Το χρονικό της επίθεσης στον Γιάνη Βαρουφάκη

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις εννέα το βράδυ στην οδό Βαλτετσίου στις 10 Μαρτίου. Ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25 βρισκόταν σε εστιατόριο μαζί με την σύζυγο του και άλλους συνεργάτες του.

Ξαφνικά, μια ομάδα ατόμων άρχισε να φωνάζει συνθήματα εναντίον του και ο ίδιος αποφάσισε να βγει να τους μιλήσει. Τουλάχιστον ένα άτομο τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο ενώ, όταν ο πρώην υπουργός έπεσε στο έδαφος, του έριξε και κλωτσιές.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών υπέστη κάταγμα στη μύτη κατά την επίθεση. Μετέβη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου οι γιατροί τού τοποθέτησαν νάρθηκα.

Λίγες μέρεα μετά την επίθεση, οι αστυνομικοί είχαν συλλάβει έναν νεαρό που ήταν μέρος της ομάδας που προπηλάκισε τον κ. Βαρουφάκη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ