Ελλαδα

Ο δικηγόρος Καραϊβάζ καταγγέλλει «εξαφάνιση» 10.000 παρακολουθήσεων της ΕΥΠ

«Ήταν έτοιμος να αποκαλύψει στοιχεία για την Greek Mafia»

Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Η δικηγόρος της μητέρας του δημοσιογράφου για τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ και τις εξελίξεις στην έρευνα

Οι έρευνες για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ συνεχίζονται. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει θέσει ως στοίχημα τον εντοπισμό του ηθικού αυτουργού του εγκλήματος, του ανθρώπου που έδωσε την εντολή για την εκτέλεση του δημοσιογράφου πριν από δύο χρόνια έξω από το σπίτι του στον Άλιμο. Σήμερα, η δικηγόρος της μητέρας και της αδελφής του Γ. Καραϊβάζ, Ροή Παυλέα, κατήγγειλε ότι έχουν «εξαφανιστεί» από τη δικογραφία 10.000 συνομιλίες από τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ

Μιλώντας στο Mega, η Ροή Παυλέα ανέφερε πως μέσα στη δικογραφία του Γιώργου Καραϊβάζ υπήρχαν ηχογραφημένες παράνομες παρακολουθήσεις του δημοσιογράφου από την ΕΥΠ, αλλά έλειπαν 10.000. «Επειδή έχω ένα πελάτη από την Greek Mafia και υπάρχει το όνομα του Γιώργου στην υπόθεση. Μέσα στη δικογραφία υπάρχουν συνομιλίες με ημερομηνίες που φαίνεται πως παρακολουθούσαν τον Γιώργο. Η ΕΥΠ τον παρακολουθούσε. Όπως γνωρίζουμε, οι παρακολουθήσεις πρέπει να έχουν ένα νομικό πλαίσιο και καταγράφονται για κάποιους μήνες. Η παρακολούθηση γίνεται για κάποιους μήνες», είπε η δικηγόρος και πρόσθεσε: «Στις δικογραφίες υπάρχουν κάποιες παράνομες συνομιλίες αλλά υπάρχουν και 10.000 συνομιλίες που έχουν εξαφανιστεί. Φαίνεται πως λείπουν. Στον φάκελο υπάρχουν οι ημερομηνίες από τις παρακολουθήσεις αλλά φαίνεται πως μέσα υπάρχουν λιγότερες. Ο Γιώργος ήξερε πως τον παρακολουθούσαν. Το πιο σημαντικό είναι πως ο Γιώργος είχε γράψει για αυτά που γνώριζε στο bloko.gr. Δεν πρέπει να σταθούμε μόνο στον έναν ‘’εγκέφαλο’’. Οι μαφιόζοι ήθελαν να καθαρίσουν το συντομότερο δυνατόν τον Γιώργο γι’ αυτό επέλεξαν Έλληνες εκτελεστές».

Σε δηλώσεις του στο ίδιο μέσο, ο πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Α, Γιώργος Καλλιακμάνης, δήλωσε ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ δολοφονήθηκε γιατί ήταν έτοιμος να αποκαλύψει πράγματα για τη μαφία. «Μέσα από την υπόθεση γνώρισε κάποιους ανθρώπους και ανάμεσά τους ήταν ένα ποινικός. Ο Γιώργος έγγραφε για αυτόν τα καλύτερα όταν πέθανε. Είχε μία παιδική αφέλεια και πίστευε τους ανθρώπους. Έτσι, έπαιρνε θέση υπέρ κάποιων ανθρώπων. Αυτοί μεταξύ τους όμως, έχουν διαφωνίες. Μάλιστα, θα κατέθετε για μία συγκεκριμένη δικογραφία και έλεγε πως θα πει πράγματα. Και κάποιος φοβήθηκε. Ο Γιώργος είχε καταθέσεις υπέρ του ανθρώπου που δολοφονήθηκε αργότερα. Ο Καραϊβάζ ήταν έτοιμος να αποκαλύψει συγκλονιστικά στοιχεία για τη Greek Mafia».

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: O «πληροφοριοδότης» και η σύνδεση με τις εκτελέσεις στο Γαλάτσι και τον Γέρακα

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται τα κίνητρα που οδήγησαν στη δολοφονία του δημοσιογράφου. Οι αρχές εξετάζουν επικοινωνίες και μηνύματα που έχουν ανταλλάξει οι δύο εμπλεκόμενοι, αλλά και το κατά πόσο συνδέεται η υπόθεση με την εκτέλεση του πυγμάχου στο Γαλάτσι. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η καταγραφή και ταυτοποίηση του λευκού βαν της εταιρείας καθαρισμού στον Άλιμο, μία μέρα πριν σκοτώσουν τον Γιώργο Καραϊβάζ, αλλά και την ίδια ημέρα, οδήγησε το τμήμα Ανθρωποκτονιών στην ανάγκη να διερευνήσει τη σχέση μεταξύ τεσσάρων ατόμων, αλλά και τη σχέση τους με τη δολοφονία του δημοσιογράφου. Πρόκειται για τα δύο αδέλφια 40 και 48 ετών που συνελήφθησαν και ακόμα δύο πρόσωπα από τα τρία το όνομα των οποίων περιλαμβάνεται στη σχετική δικογραφία. Τα άτομα αυτά είχε κατονομάσει «πληροφοριοδότης» που είχε επικοινωνήσει με το τμήμα Εκβιαστών την 1η Αυγούστου του 2021, δηλαδή τέσσερις μήνες μετά τη δολοφονία του επί σειρά ετών αστυνομικού συντάκτη και τέσσερις μήνες πριν από τη δολοφονία του πυγμάχου με το προσωνύμιο «Dirty Harry», στις 6/12/2021 στο Γαλάτσι.

Ο «πληροφοριοδότης» ενημέρωνε πως ετοιμάζονταν να σκοτώσουν τον πυγμάχο, ως αντεκδίκηση για τη δολοφονία του 58χρονου με το προσωνύμιο «Κεφάλας», στις 15 Μαΐου 2021, που ήταν ένα από τα πιο παλιά ονόματα της νύχτας. Από την έρευνα προέκυψε πως ο πυγμάχος 7 περίπου μήνες πριν τη δολοφονία του και συγκεκριμένα στις 19/5/2021 είχε δεχτεί και ο ίδιος προειδοποιητικό μήνυμα στο κινητό του. Λίγες ημέρες πριν τη δολοφονία του, ο «Dirty Harry» έγινε αποδέκτης νέου μηνύματος. Ο αποστολέας τον ενημέρωνε και για τα τέσσερα αυτά άτομα. Από την έρευνα ταυτοποιήθηκαν τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν τα πρόσωπα αυτά τη χρονική περίοδο που δολοφονήθηκε ο Γιώργος Καραϊβάζ.

Οι αστυνομικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως πριν τη δολοφονία του δημοσιογράφου, τα δύο αδέλφια ενεργοποίησαν ίδια κεραία τηλεφωνίας, ενώ κατά την ώρα της δολοφονίας οι δύο συλληφθέντες όπως και ακόμα ένα άτομο από τους τέσσερις παρουσιάζουν «κενά» στις τηλεφωνικές τους επικοινωνίες. Λίγη ώρα μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση και οι τρεις ενεργοποίησαν κεραίες τηλεφωνίας στις ίδιες περιοχές, ενώ περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, οι δύο από αυτούς ενεργοποίησαν από κοινού κεραίες στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Την ίδια ώρα, στο κάδρο των ερευνών μπαίνει και η υπόθεση δολοφονίας του 38χρονου ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων στον Γέρακα, που δολοφονήθηκε στις 18 Ιουνίου 2022. 

Διαβάστε τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ