Ελλαδα

«Να βρούμε αυτόν που το κάνει», λέει ο 27χρονος ιδιοκτήτης του πιτ μπουλ για τις νεκρές γάτες

Η απάντησή του για το περιστατικό στον Βύρωνα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πιτ μπουλ
(φωτογραφία αρχείου) © Unsplash / Cierra Voelkl

O άνδρας που καταγγέλλεται από κατοίκους του Βύρωνα και της Καισαριανής ότι προτρέπει τον σκύλο του να κατασπαράζει αδέσποτες γάτες, μίλησε σήμερα (1.5) στο Mega, διέψευσε όσα του καταλογίζονται και έδωσε τη δική του εκδοχή για τα περιστατικά.

«Είπαν ότι βάζω τον σκύλο μου και σκοτώνει τις γάτες και χαίρομαι με αυτό, ότι τις κρεμάω στα δέντρα. Είναι άδικο να την πληρώσω εγώ, να βρούμε αυτόν που το κάνει όλοι μαζί», δηλώνει ο 27χρονος. Μάλιστα, σχετικά με πρόσφατο περιστατικό στο πάρκο της Ανάληψης στον Βύρωνα ο νεαρός απαντά: «Μού πετάχτηκε μία γάτα εκεί που ήταν οι θάμνοι στο πάρκο και αυτή η κυρία που δέχτηκε επίθεση και λέει ότι είναι δική της η γάτα με έβγαλε φωτογραφία, την ανέβασε στο Facebook και από εκεί ξεκίνησε όλο. Με γάτες είχα 2-3 περιστατικά όπως και αυτό. Όπως όλοι μας που έχουμε μεγάλα σκυλιά έχουμε τέτοια περιστατικά. Κάτι άκουσα για ένα διπλό σκοινί, το έχω για περισσότερη ασφάλεια γιατί είναι πολύ δυνατός και θέλω να έχω την ασφάλεια ότι δεν θα μου φύγει. Υπάρχουν άτομα τα οποία μου έχουν αποστείλει προσωπικά μηνύματα στα οποία εξιστορούν περιστατικά στα οποία τα ίδια τα άτομα αυτά που έχουν αποστείλει σε εμένα τα προσωπικά μηνύματα ήταν παρόντα σε περιστατικά πρωτοφανούς, βάρβαρης, στυγνής, απάνθρωπης κακοποίησης και δολοφονίας αδέσποτων γατιών».

Ο 27χρονος θεωρεί πως έχει πέσει θύμα πλεκτάνης και πως ο σκύλος του έχει εντοπίσει γάτες που ήταν ήδη νεκρές χωρίς να τις έχει σκοτώσει εκείνος. «Όταν ξεκίνησα και πήγαινα τον σκύλο μου βόλτα στο πάρκο Καισαριανής στο σκοπευτήριο ένα βράδυ ήταν αργά που είχα τελειώσει από τη δουλειά, είχε μυριστεί ο σκύλος μου και έπεσε κάτω και τριβόταν. Με πήρε μία άσχημη μυρωδιά και κατάλαβα ότι ήταν κάτι ψόφιο και ανάβω τον φακό και βλέπω μία λιωμένη γάτα. Τραβάω τον σκύλο μου, συνεχίζω τη βόλτα μου και βρίσκω και άλλη γάτα ψόφια. Κανένας άνθρωπος δεν είναι σε τέτοιο βαθμό διεστραμμένος ώστε στα πλαίσια μίας διευρυμένης συνωμοσίας να βρεθούν δεκάδες άνθρωποι να κατηγορούν κάποιον για φρικτές, κτηνώδεις και μη συνάδουσες με την ανθρώπινη φύση συμπεριφορές».

Για τις καταγγελίες των κατοίκων του Βύρωνα και της Καισαριανής ότι εκπαιδεύει τον σκύλο του αποκλειστικά και μόνο για να σκοτώνει γάτες, ο ιδιοκτήτης του πίτμπουλ είπε: «Με τις γάτες όταν ήταν μικρότερος ήταν λίγο πιο εξαγριωμένος. Όσο μεγαλώνει έχει ηρεμήσει, δηλαδή τώρα μπορεί να περάσει γάτα και να μην δώσει καμία σημασία. Τον έχω εκπαιδεύσει για να ηρεμήσει. Είναι πολύ προστατευτικό σκυλί, πολύ καλός με τον κόσμο. Είναι πολύ φιλικός. Στον ελεύθερό μου χρόνο πρώτον και κυριότερο βγάζω τον σκύλο μου βόλτα τον Μάρλεϊ. Έχω μεγαλώσει με πολλά ζώα από μικρό παιδί, έχουν ζώα οι γονείς μου και τον πήρα που τον βρήκα αδέσποτο και προσπαθώ να τον εκπαιδεύω ακόμα και σήμερα», δήλωσε ο 27χρονος. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-csb04vvcyqmp)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ