- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Νομίζαμε θα πεθάνουμε» λένε η Αλεξάνδρα και η Κατερίνα που διέφυγαν στην Ελλάδα από το Σουδάν
«Ζούμε από θαύμα, δεν μπορούμε να το πιστέψουμε»
Σουδάν: Η μαρτυρία της Αλεξάνδρας και της Κατερίνας που διέφυγαν στην Ελλάδα - «Ζούμε από θαύμα, δεν μπορούμε να το πιστέψουμε»
Δύο αδελφές, η Αλεξάνδρα και η Κατερίνα Καλημέρη, έζησαν μια εφιαλτική εμπειρία στο Σουδάν κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου. Σε μια συνέντευξή τους στον ΣΚΑΪ, ανέφεραν τις στιγμές τρόμου που πέρασαν εγκλωβισμένες για μέρες στον ορθόδοξο ναό του Χαρτούμ. Ωστόσο, με τη βοήθεια Σουδανών, κατάφεραν να βρουν μια διέξοδο διαφυγής και να φτάσουν στην Ελλάδα με ασφάλεια.
«Εκείνη την ημέρα είχαμε βγει το πρωί, είχαμε πάει στην εκκλησία και εγκλωβιστήκαμε εκεί. Ζούμε από θαύμα, δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Ο Θεός μας έδωσε νέα ζωή. Οι γονείς μας είναι ικανοποιημένοι που ήρθαμε στην Ελλάδα και είμαστε ασφαλείς. Στον δρόμο μας σταματούσαν οι στρατιώτες και με τα όπλα στο κεφάλι μας, μας ρωτούσαν που πάμε. Προσευχόμασταν όλη την ώρα μέχρι να φτάσουμε στο σπίτι του ανθρώπου που μας βοήθησε», είπε η Αλεξάνδρα Καλημέρη.
«Μακάρι να έρθουν και οι γονείς μας στην Ελλάδα, εκεί είναι πολύ επικίνδυνα. Όταν φτάσαμε στην Ελλάδα, αισθάνθηκα ότι ανασαίνω ξανά», τόνισε από την πλευρά της η Κατερίνα Καλημέρη. Η Αλεξάνδρα και η Κατερίνα Καλημέρη έφτασαν στην Ελλάδα τα ξημερώματα του Σαββάτου, ενώ οι γονείς τους παραμένουν εγκλωβισμένοι στο Σουδάν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεδομένου ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες δέχονται μεγάλο αριθμό ερωτημάτων
Στο επίκεντρο το «κυνήγι των ονείρων» των νέων σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο
Πρεμιέρα με ένα κείμενο για το μπάσκετ ως φιλοσοφία ζωής και ένα ποίημα της Μ. Σκουρολιάκου
Με γεμάτα πλοία, πληρότητες 100% στα ΚΤΕΛ και αυξημένη κίνηση στα αεροδρόμια συνεχίζεται η φυγή για το τριήμερο
Αυξάνεται η ποινή για τους παραβάτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Πώς μπορεί να μειωθεί στο μισό το ποσό
Με το μάθημα των Νέων Ελληνικών ξεκινά ο μαραθώνιος για τη διεκδίκηση των θέσεων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
Η πρόγνωση της ΕΜΥ - Οι περιοχές που θα επηρεαστούν από πρόσκαιρες καταιγίδες
Μια μικρή καλλιτεχνική «ανάσα» στην καθημερινότητα των μετακινήσεων
Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή για τον περιορισμό της
Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Μέγιστη ετοιμότητα για το τριήμερο, με αυστηρούς ελέγχους, απαγορεύσεις φορτηγών και την καμπάνια «ΟΔΥΣΕΑΣ»
Σε εφαρμογή τίθενται αυστηρότερα μέτρα κατά της εισιτηριοδιαφυγής, με περισσότερους ελέγχους και χρήση τεχνητής νοημοσύνης στους σταθμούς
Τι γιορτάζουμε και γιατί είναι κινητή εορτή
Έκτακτα δρομολογια ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων
Πού θα δείτε το Μητρώο Παρόχων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.