Ελλαδα

«Νομίζαμε θα πεθάνουμε» λένε η Αλεξάνδρα και η Κατερίνα που διέφυγαν στην Ελλάδα από το Σουδάν

«Ζούμε από θαύμα, δεν μπορούμε να το πιστέψουμε»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Νομίζαμε θα πεθάνουμε» λένε η Αλεξάνδρα και η Κατερίνα που διέφυγαν στην Ελλάδα από το Σουδάν

Σουδάν: Η μαρτυρία της Αλεξάνδρας και της Κατερίνας που διέφυγαν στην Ελλάδα - «Ζούμε από θαύμα, δεν μπορούμε να το πιστέψουμε»

Δύο αδελφές, η Αλεξάνδρα και η Κατερίνα Καλημέρη, έζησαν μια εφιαλτική εμπειρία στο Σουδάν κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου. Σε μια συνέντευξή τους στον ΣΚΑΪ, ανέφεραν τις στιγμές τρόμου που πέρασαν εγκλωβισμένες για μέρες στον ορθόδοξο ναό του Χαρτούμ. Ωστόσο, με τη βοήθεια Σουδανών, κατάφεραν να βρουν μια διέξοδο διαφυγής και να φτάσουν στην Ελλάδα με ασφάλεια.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cs9x2d6zz715)

«Εκείνη την ημέρα είχαμε βγει το πρωί, είχαμε πάει στην εκκλησία και εγκλωβιστήκαμε εκεί. Ζούμε από θαύμα, δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Ο Θεός μας έδωσε νέα ζωή. Οι γονείς μας είναι ικανοποιημένοι που ήρθαμε στην Ελλάδα και είμαστε ασφαλείς. Στον δρόμο μας σταματούσαν οι στρατιώτες και με τα όπλα στο κεφάλι μας, μας ρωτούσαν που πάμε. Προσευχόμασταν όλη την ώρα μέχρι να φτάσουμε στο σπίτι του ανθρώπου που μας βοήθησε», είπε η Αλεξάνδρα Καλημέρη.

«Μακάρι να έρθουν και οι γονείς μας στην Ελλάδα, εκεί είναι πολύ επικίνδυνα. Όταν φτάσαμε στην Ελλάδα, αισθάνθηκα ότι ανασαίνω ξανά», τόνισε από την πλευρά της η Κατερίνα Καλημέρη. Η Αλεξάνδρα και η Κατερίνα Καλημέρη έφτασαν στην Ελλάδα τα ξημερώματα του Σαββάτου, ενώ οι γονείς τους παραμένουν εγκλωβισμένοι στο Σουδάν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ