Ελλαδα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Τρία ακόμα άτομα στο «μικροσκόπιο» των Αρχών

Ποιο είναι το μεγάλο ζητούμενο στην υπόθεση

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δολοφονία Καραϊβάζ
© Star

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Τρία ακόμα ονόματα περιλαμβάνονται μέσα στη δικογραφία

Τα ονόματα τριών ακόμη ατόμων περιλαμβάνονται μέσα στην ογκώδη δικογραφία που απέστειλαν στον εισαγγελέα Αθηνών οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής για την υπόθεση δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ.

Εκτός των δύο συλληφθέντων, των δύο αδερφών, ένας εκ των οποίων φαίνεται να είχε ενεργό ρόλο στην δολοφονική επίθεση και ο δεύτερος συμμετοχή στην ομάδα υποστήριξης, περιλαμβάνονται τρία άτομα, των οποίων ωστόσο ο ρόλος δεν αποσαφηνίζεται και πλέον, η δικαιοσύνη θα αναλάβει να …βγάλει τα κάστανα από την φωτιά.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, φέρεται να είναι ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή για την δολοφονία. Ένας βαρυποινίτης που εκτίει ποινή φυλάκισης σε σωφρονιστικό κατάστημα, όχι όμως κάποιο από τα γνωστά, αλλά σε φυλακές Ανηλίκων, αφού έχει εκφράσει φόβους για την ζωή του, μετά την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Ο δεύτερος, είναι το δεξί χέρι του φερόμενου ως ηθικού αυτουργού της δολοφονίας. Το όνομα του περιλαμβάνεται μαζί με αυτό του εντολέα, στην δικογραφία που είχε συνταχθεί πριν λίγα χρόνια για την ελληνική μαφία. Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου προσώπου είναι πως φέρεται να έχει συνομιλήσει με το ένα εκ των δύο πακιστανικών τηλεφώνων που είχαν αγοράσει τα δύο αδέρφια, μετά την δολοφονία τόσο του Γιώργου Καραϊβάζ, όσο και του πυγμάχου πριν από 1,5 χρόνο στο Γαλάτσι. Και στις δύο περιπτώσεις, ο μικρός αδερφός, ο 40χρονος, φέρεται να εμπλέκεται με ενεργό ρόλο στις δύο δολοφονίες.

Ο άνθρωπος που πούλησε τα πακιστανικά τηλέφωνα στους Αμπελόκηπους, βρέθηκε από τους αστυνομικούς και ανέφερε πως πούλησε δύο συσκευές και συνδέσεις στα δύο αδέρφια, τα οποία γνώρισε ανεπιφύλακτα.

Για τον 40χρονο μάλιστα, εκ των δύο αδελφών, οι αστυνομικοί φέρεται να πιστεύουν ότι σχετίζεται, κατά κάποιον ευρύτερη τρόπο και με την δολοφονία του αποκαλούμενου «κεφάλα». Ενός 58χρονου ανθρώπου που είχε κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για εκβιάσεις και παρόμοια αδικήματα, και ο οποίος δολοφονήθηκε στην καντίνα που διατηρούσε στην Μεταμόρφωση Αττικής, τον Μάιο του 2021. Ο δολοφόνος του «κεφάλα», πληρώθηκε με το ίδιο νόμισμα.

Το τρίτο πρόσωπο που αναφέρεται στην δικογραφία, φέρεται να είναι …της προσκόλλησης. Δηλαδή είναι ένα άτομο που κάνει θελήματα και δουλειές για τον φερόμενο ως ηθικό αυτουργό της δολοφονικής ενέδρας στον Άλιμο.

Το ζητούμενο στην υπόθεση

Το ζητούμενο στην υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ είναι πως δεν έχει βρεθεί το όπλο του εγκλήματος, το 9άρι πιστόλι και το μηχανάκι που επέβαινε ο εκτελεστής. Οι αστυνομικοί ταυτοποιούν την παρουσία των δύο αδερφών λόγω του σήματος που εξέπεμπαν τα πακιστανικά τηλέφωνα που είχανε, στην περιοχή της δολοφονίας. Χωρίς η παρουσία τους εκεί να εξηγείται.

Η δουλειά της δικαιοσύνης, είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Η προφυλάκιση μπορεί να φαίνεται εύκολη υπόθεση για τους δύο συλληφθέντες, οι οποίοι προς το παρόν δεν έχουν πει το παραμικρό στους αστυνομικούς, όμως η συνέχεια, η εκδίκαση δηλαδή της υπόθεσης, δείχνει αρκετά δύσκολη. Ανακριτής και εισαγγελέας που θα χειριστούν τον φάκελο της υπόθεσης, πρέπει να αποδείξουν αυτά που εκτιμούν οι αστυνομικοί. Ότι ο ένας εκ των δύο αδερφών φέρεται να σήκωσε το 9αρι πιστόλι και να γάζωσε τον Γιώργο Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, πως ο αδελφός του δρούσε υποστηρικτικά και φυσικά, να αποδειχθεί πως ο βαρυποινίτης στις φυλακές ανηλίκων, είναι ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή για την δολοφονία.

Το μόνο βέβαιο, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες δημοσιογραφικές πληροφορίες, είναι ότι η έρευνα του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, έφτασε στο τέρμα της, δηλαδή, δεν υπήρχαν άλλα στοιχεία να ερευνήσουν. Δεν υπήρχε κάτι άλλο να αναλυθεί, να διερευνηθεί. Ο χρόνος που επιλέχθηκε για να προχωρήσουν στις συλλήψεις είναι ένα ζήτημα μιας και οι πληροφορίες για τα δύο αδέρφια ήταν γνωστές εδώ και αρκετούς μήνες, ήταν στην διάθεση της ΕΛ.ΑΣ. εδώ και αρκετό καιρό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ