Ελλαδα

«Βροχερή η Πρωτομαγιά, όχι όμως για όλους»: Η πρόβλεψη Τσατραφύλλια

Η ανάρτηση του μετεωρολόγου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καιρός την Πρωτομαγιά - Τσατραφύλλιας: «Βροχερή, όχι όμως για όλους»
© EUROKINISSI/ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Ο καιρός τη φετινή Πρωτομαγιά - Μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας: «Βροχερή, όχι όμως για όλους»

Δύο πρόσωπα αναμένται να έχει ο καιρός τη φετινή Πρωτομαγιά, με όσα αναφέρει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Γιώργος Τσατραφύλλιας.

«Tη Δευτέρα-Πρωτομαγιά ο καιρός θα είναι άστατος στις περισσότερες περιοχές, με εξαίρεση τη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα», επισημαίνει ο έμπειρος μετεωρολόγος του Alpha στην ανάρτησή του στο Facebook.

Η ανάρτησή του για τον καιρό το τριήμερο της Πρωτομαγιάς:

«Βροχερή φέτος η Πρωτομαγιά όχι όμως για όλους!

Χωρίς προβλήματα και σε στεριά και σε θάλασσα και με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες θα πραγματοποιηθεί η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, με την αστάθεια να υποχωρεί, ωστόσο βροχερή θα είναι φέτος η πρώτη του Μάη, ευτυχώς όχι για όλους!

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο (29/4) προβλέπεται αρκετή ηλιοφάνεια, ενώ οι βοριάδες θα φτάσουν τα 7 μποφόρ στο νότιο Αιγαίο. Την Κυριακή (30/4) μετά το μεσημέρι περιμένουμε βροχές με σποραδικές καταιγίδες στην ηπειρωτική Ελλάδα και το βράδυ στο Ιόνιο. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ, ενώ η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 21 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα και τους 23 βαθμούς στην κεντρική.

Tη Δευτέρα-Πρωτομαγιά ο καιρός θα είναι άστατος στις περισσότερες περιοχές, με εξαίρεση τη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Την Τρίτη και την Τέταρτη θα διατηρηθεί ο άστατος καιρός, με τους νοτιάδες να φτάνουν τα 7 μποφόρ».

Ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων της Πρωτομαγιάς

Σημειώνεται ότι η έξοδος της Πρωτομαγιάς ξεκίνησε με τους ταξιδιώτες να εξέρχονται από νωρίς το πρωί της Παρασκευής (28/4), ενώ η κίνηση εντείνεται καθώς πλησιάζουμε στο απόγευμα. Ειδικότερα, στο λιμάνι του Πειραιά παρατηρήθηκε αυξημένη κίνηση, καθώς οι εκδρομείς αναχωρούν μαζικά. Σήμερα, πραγματοποιούνται 46 δρομολόγια για όλους τους προορισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Αργοσαρωνικού, ενώ συνολικά έχουν προγραμματιστεί 130 δρομολόγια για το τριήμερο, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η κίνηση είναι αυξημένη και στα ΚΤΕΛ Κηφισού, όπου έχουν προστεθεί 15 επιπλέον δρομολόγια για Θεσσαλονίκη, με την πλειοψηφία τους να έχει ήδη εξαντληθεί, και 28 λεωφορεία για Κόρινθο, καθώς και 35-40 για Αχαΐα.

Επιπλέον, οι οδηγοί κινούνται με χαμηλές ταχύτητες στην άνοδο του Κηφισού από το ύψος των ΚΤΕΛ μέχρι και τη Νέα Φιλαδέλφεια, λόγω της αυξημένης κίνησης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ