Ελλαδα

Στον ανακριτή σήμερα οι τέσσερις συλληφθέντες για διαρρήξεις σε σπίτια και γραφεία στην Αττική

Η λεία τους ξεπερνά τις 600.000 ευρώ

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικό της Αστυνομίαςερ μάρκετ
(φωτογραφία αρχείου) © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Διαρρήξεις σε σπίτια και γραφεία στην Αττική: Στον ανακριτή τέσσερις κακοποιοί - Λεία 600.000 ευρώ για 14 επιθέσεις

Στον ανακριτή οδηγούνται σήμερα (27.4) οι τέσσερις κακοποιοί που συνελήφθησαν για κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια και γραφεία στα βόρεια προάστια της Αττικής, με τη λεία τους να ξεπερνά τις 600.000 ευρώ. Μαζί τους, ενώπιον της δικαιοσύνης θα οδηγηθεί και ένας νεαρός αστυνομικός, ο οποίος φέρεται να παρείχε πληροφόρηση σε μέλος της σπείρας και παρ’ ολίγον να δημιουργήσει πρόβλημα στην επιχείρηση των αστυνομικών που την παρακολουθούσαν.

Τα μέλη της σπείρας κρύβονται πίσω από τουλάχιστον 14 ληστρικές επιθέσεις κυρίως στα βόρεια προάστια της Αττικής. Η επιλογή των στόχων, κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν, ενώ οι δράστες κινούνταν ταχύτατα, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη.

Ο φερόμενος ως αρχηγός της σπείρας, ο οποίος διαμένει στη Θεσσαλονίκη και ερχόταν στην Αθήνα αποκλειστικά και μόνο για τις κλοπές, συνελήφθη, όπως επίσης και τρία ακόμη μέλη της σπείρας. Αντιθέτως, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός ακόμη μέλους της σπείρας, το οποίο κατάφερε να διαφύγει κατά τη διάρκεια της επιχείρησης των αστυνομικών της Ασφάλειας. Πέραν των μελών της σπείρας, συνελήφθη και ένας νεαρός αστυνομικός, με τον οποίο είχε επαφές ένα μέλος της σπείρας. Συγκεκριμένα, ο ληστής, τον κάλεσε και του έδωσε έναν αριθμό κυκλοφορίας οχήματος το οποίο πίστευε ότι τον ακολουθούσε. Το όχημα αυτό, ήταν της Ασφάλειας και όντως παρακολουθούσε τον κακοποιό.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες για να διαπιστώσουν εάν τα μέλη της σπείρας εμπλέκονται σε περισσότερες επιθέσεις αλλά κυρίως, για να εξακριβώσουν τον τρόπο με τον οποίο επέλεγαν τους στόχους τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ