Ελλαδα

Στον εισαγγελέα ο 41χρονος που αποπειράθηκε να ρίξει την οικογένειά του σε γκρεμό στην Πρέβεζα

Πώς έγινε το περιστατικό

Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πρέβεζα: Στον εισαγγελέα ο 41χρονος - Η προσπάθεια να ρίξει το αυτοκίνητο με την εν διαστάσει σύζυγό του και το παιδί τους στον γκρεμό και η σύλληψη

Στον εισαγγελέα Πρεβέζης, οδηγήθηκε στις 10.30 το πρωί ο 41χρονος άνδρας, που κατηγορείται πως έριξε το αυτοκίνητο που επέβαινε ο ίδιος, η εν διαστάσει σύζυγος του και το μόλις δύο ετών παιδί τους, στο γκρεμό προκειμένου να σκοτωθούν το βράδυ της Κυριακής (23.4). 

Οι τρεις τους, σώθηκαν χάρη στα πουρνάρια που βρίσκονταν περίπου δύο μέτρα από τον δρόμο και δεν κατέληξαν στο βάθος του γκρεμού, όπου θα έβρισκαν βέβαιο θάνατο.

Το πρωτοφανές περιστατικό διαδραματίστηκε ανάμεσα στα χωριά Βρυσούλα και Γραβιά στα ορεινά του νομού Πρεβέζης. Ο 41χρονος είχε πάει το απόγευμα της Κυριακής στα Ιωάννινα για να πάρει την εν διαστάσει σύζυγο του και το παιδί τους για να πάνε στην παιδική χαρά. Όταν ήρθε η ώρα να φύγουν, μπήκαν στο αυτοκίνητο προκειμένου να τους επιστρέψει στο σπίτι της 36χρονης στην περιοχή της Ανατολής. Αντιθέτως, ο 41χρονος πήρε τον δρόμο για Πρέβεζα. Η 36χρονη Ελίζα προσπαθούσε να τον λογικέψει, πλην όμως ο ίδιος δεν καταλάβαινε τίποτε. Η νεαρή μητέρα, πήρε από το κινητό της τηλέφωνο την αστυνομία και αφού εξήγησε στον εκφωνητή του 100 τι συνέβαινε, έδωσε το τηλέφωνο στον 41χρονο. Ο κατηγορούμενος, συνομίλησε με τον αστυνομικό και υποστήριξε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αφού θα σταματούσε το αυτοκίνητο και θα τους κατέβαζε. Όταν ολοκλήρωσε όμως τη συνομιλία του, πήρε το κινητό της 36χρονης και το δικό του και τα πέταξε από το παράθυρο του οδηγού, συνεχίζοντας τη διαδρομή του.

Ανάμεσα από το χωριό καταγωγής του, τη Βρυσούλα και τη Γραβιά, ξαφνικά έστριψε το τιμόνι του οχήματος προς τον γκρεμό, ώστε να σκοτώσει την εν διαστάσει σύζυγο του, το παιδί τους και να αυτοκτονήσει.

Το αυτοκίνητο περίπου δύο μέτρα μετά τον δρόμο ακινητοποιήθηκε σε πουρνάρια και οι τρεις τους, χωρίς να πάθουν το παραμικρό, βγήκαν στον δρόμο. Την οικογένεια, εντόπισε ένα περιπολικό που τους αναζητούσε και τους μετέφερε στην αστυνομική διεύθυνση Πρεβέζης. Εκεί, η 36χρονη σε κατάσταση σοκ εξήγησε τι έζησε η ίδια και το παιδί τους στα χέρια του 41χρονου. Σε βάρος του κατηγορούμενου, σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενδοοικογενειακή βία και αρπαγή και σήμερα το πρωί οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ο συνήγορος του, Θωμάς Πεπόνης, αναμένεται να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την υπερασπιστική γραμμή του εντολέα του.