Ελλαδα

Προφυλακίστηκε η 49χρονη στη Μυτιλήνη που έβαλε φωτιά στον σύζυγό της

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 58χρονος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μυτιλήνη: Προφυλακίστηκε η 49χρονη που έβαλε φωτιά στον σύζυγό της
© Nikos Libertas / SOOC

Μυτιλήνη: Προφυλακίστηκε η 49χρονη που περιέλουσε με βενζίνη και έβαλε φωτιά στον σύζυγό της

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακίσθηκε η 49χρονη που κατηγορείται ότι περιέλουσε με βενζίνη και έβαλε φωτιά τον 58χρονο άνδρα της, ο οποίος δίνει μάχη για τη ζωή του με σοβαρά εγκαύματα στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Ο δικηγόρος υπεράσπισής της, Τάσος Χατζηγιάννης όπως δήλωσε, θα υποβάλλει αίτημα αποφυλάκισής της με περιοριστικούς όρους καθώς έχει ζητήσει ψυχιατρική εξέτασή της, ενώ η ίδια καταγγέλλει ενδοοικογενειακή βία. Η ιατροδικαστική εξέταση που ζήτησε ο συνήγορος υπεράσπισης της 49χρονης, πραγματοποιήθηκε και έδειξε κακώσεις διήμερου - τριημέρου, καθώς και παλαιότερα σημάδια κακοποίησης.

Την ίδια ώρα, μάχη για τη ζωή του δίνει ο 58χρονος ιδιοκτήτης ταβέρνας, έχοντας υποστεί σοβαρά εγκαύματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εγκαυματίας παραμένει διασωληνωμένος στη Β' ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη και η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη και βαρύτατη.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγα χρόνια και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, η οικογένεια έχασε το ένα της αγόρι από πνιγμό στο λιμάνι της πόλης και λίγο αργότερα την κόρη, σε τροχαίο δυστύχημα. Η 49χρονη έκτοτε αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, όπως ανέφεραν στους αστυνομικούς άνθρωποι που την γνωρίζουν. Ήταν καλόκαρδη και ιδιαίτερα αγαπητή, όμως η απώλεια των δύο της παιδιών στοίχισε στην ίδια αλλά και στον σύζυγό της. Η οικογένεια έχει ένα ακόμη παιδί το οποίο κατά βάση βοηθά τους γονείς του στο ουζερί που έχουν στο κέντρο της πόλης. Πριν το Πάσχα, ο 58χρονος είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του και σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε στους αστυνομικούς συγγενικό του πρόσωπο, φέρεται να είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από τη σύζυγό του.

Οι προστριβές στο σπίτι του ζευγαριού ήταν συνεχείς. Οι διαπληκτισμοί ήταν συχνοί, ακόμη και μέσα στην επιχείρησή τους.

Παράλληλα, σε κακή ψυχολογική κατάσταση εμφανίστηκε στα δικαστήρια ο πατερας της 49χρονης, ο οποίος σε δηλώσεις του μετά την κατάθεση του στον ανακριτή ως μάρτυρας υπεράσπισης ανέφερε ότι ο εγκαυματίας χτυπούσε την κατηγορούμενη συστηματικά. Μάλιστα, ο ίδιος ζήτησε από τον ανακριτή να μην προφυλακιστεί η κόρη του διότι δεν έχει κανέναν άλλον να τον φροντίσει εκτός από εκείνη. Ο πατέρας της 49χρονης ανέφερε ακόμη ότι η κόρη του του είπε πως έχει μετανιώσει για την πράξη της.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ