Ελλαδα

Σκυθρωπός ο καιρός τη Μεγάλη Παρασκευή - Η πρόγνωση για το τετραήμερο του Πάσχα

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ και το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρόγνωση καιρού - Μεγάλη Παρασκευή: Νεφώσεις, τοπικές βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας - Ο καιρός τις μέρες του Πάσχα από το meteo και την ΕΜΥ
Φαινόμενα κακοκαιρίας θα εκδηλωθούν τη Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου σε αρκετές περιοχές της χώρας © Konstantinos Tsakalidis/SOOC

Πρόγνωση καιρού - Μεγάλη Παρασκευή: Νεφώσεις, τοπικές βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας - Ο καιρός τις μέρες του Πάσχα από το meteo και την ΕΜΥ

Το παραδοσιακά απρόβλεπτο πρόσωπό του θα εκδηλώσει τη Μεγάλη Παρασκευή ο καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές, βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν κυρίως στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα και από το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά όπου δε θα ξεπεράσει τους 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα φτάσει κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και από νωρίς το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι 5 με 7 και βαθμιαία στα βόρεια τοπικά έως 8 μποφόρ. 

Η πρόγνωση του meteo για τη Μεγάλη Παρασκευή

Τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια αναμένονται την Μεγάλη Παρασκευή, 14 Απριλίου 2023. Η θερμοκρασία να κυμανθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα στα νότια και ανατολικά και οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo από το πρωί αναμένονται σποραδικές βροχές και καταιγίδες στο Βόρειο Ιόνιο, στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά και ενδεχομένως σε τμήματα της Θράκης. Έως το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα βόρεια και δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες όμως από το μεσημέρι οι αυξημένες συγκεντρώσεις θα περιοριστούν στα ανατολικά τμήματα της χώρας.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 4 έως 18 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 8 έως 22, στη Θεσσαλία από 9 έως 26, στην Ήπειρο από 9 έως 20, στην Στερεά από 8 έως 25, στην Πελοπόννησο από 6 έως 24, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 20, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 10 έως 20, στις Κυκλάδες από 12 έως 21, στα Δωδεκάνησα από 10 έως 20 και στην Κρήτη από 10 έως 27 και τοπικά στα βόρεια έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα πρόσκαιρα 4 έως 6 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας ενώ πιθανότητα τοπικών βροχών υπάρχει για το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα νότιοι 3 έως 5 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τη Μεγάλη Παρασκευή

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα και στα δυτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα σταματήσουν στη δυτική Μακεδονία το μεσημέρι και στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία από αργά το απόγευμα.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στα ανατολικά 6 τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές οι οποίες γρήγορα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα ενταθούν και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και από νωρίς το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και το μεσημέρι - απόγευμα στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία από το μεσημέρι 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια γρήγορα 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη η ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Νότιοι 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη η ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Βελτίωση από αργά το απόγευμα.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για το Μεγάλο Σάββατο 17-04-2023

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες με βαθμιαία ύφεση στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με πιθανότητα για λίγες παροδικές βροχές στα δυτικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 με γρήγορη εξασθένηση, ενώ στο ανατολικό Αιγαίο νότιοι 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 17 και κατά τόπους 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τις νησιωτικές περιοχές τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για την Κυριακή του Πάσχα 16-04-2023

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι στα ανατολικά.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που σταδιακά από τις πρωινές ώρες θα πυκνώσουν από τα δυτικά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία.

Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση καιρού για τη Δευτέρα του Πάσχα 17-04-2023

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ