Ελλαδα

Μπόρις Κλέιμαν: Παρέμβαση εισαγγελέα για τη δημοσιοποίηση βίντεο από τα ανακριτικά γραφεία

Ζητά τη διενέργεια έρευνας ο Αντώνης Ελευθεριάνος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπόρις Κλέιμαν: Προκαταρκτική εξέταση για τη μετάδοση βίντεο από τη μεταγωγή του ποδοσφαιριστή που κατηγορείται για βιασμό στο γραφείο του ανακριτή.
Έρευνα για το βίντεο και τις φωτογραφίες που είδαν τη δημοσιότητα από τη μεταγωγή του Μπόρις Κλέιμαν στα ανακριτικά γραφεία © Instagram/Boris Kleyman

Μπόρις Κλέιμαν: Προκαταρκτική εξέταση για τη μετάδοση βίντεο από τη μεταγωγή του ποδοσφαιριστή που κατηγορείται για βιασμό στο γραφείο του ανακριτή.

Τη διενέργεια έρευνας για το βίντεο και τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν και μεταδόθηκαν από συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης κατά την μεταγωγή του ποδοσφαιριστή Μπόρις Κλέιμαν, που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης Βελγίδας στο γραφείο του ανακριτή, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών μετά την αναμετάδοση του υλικού σε πολλά μέσα ενημέρωσης.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριάνος, έδωσε εντολή στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση και να διαπιστώσει εάν έχει παραβιαστεί το άρθρο 8 παρ. 2 του ν.3090/2002 που απαγορεύει τη λήψη βίντεο ή φωτογραφιών προσώπων που μεταφέρονται ενώπιον των δικαστικών ή άλλων αρχών, στο οποίο προβλέπεται για τους παραβάτες ποινή φυλάκισης έως τριών ετών και χρηματική ποινή από 20 έως 200 χιλιάδες ευρώ.

Ο κ. Ελευθεριάνος ζητά εφόσον διαπιστωθεί η παράβαση και εντοπιστούν οι υπαίτιοι, να τηρηθεί η διαδικασία σύλληψης τους στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ