Ελλαδα

Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός μέχρι την Κυριακή του Πάσχα

Οι περιοχές με βροχές - Τα νεότερα προγνωστικά

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συννεφιά και λιγοστές ακτίνες του ήλιου πίσω από κλαδιά δέντρου θυμίζουν φθινοπωρινό σκηνικό καιρού
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ο καιρός μέχρι την Κυριακή του Πάσχα: Τα τελευταία προγνωστικά και οι περιοχές με βροχές

Άστατος αναμένεται να είναι ο καιρός έως την Κυριακή του Πάσχα (16.4) με τις σημαντικότερες βροχές και καταιγίδες να αναμένονται σήμερα, Μ. Τρίτη (11.4), τη Μ. Παρασκευή (14.4), καθώς και την Κυριακή του Πάσχα (16.4).

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται ο υετός που αναμένεται ανά τρίωρο έως και το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα.

Meteo.gr: Πρόγνωση υετού, 11/04-16/04/2023

Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει σταδιακή άνοδος έως και τη Μ. Παρασκευή (14.4) ενώ το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα θα σημειωθεί μικρή πτώση. Τέλος, δυτικοί έως βόρειοι άνεμοι έως 6-7 μποφόρ θα επικρατήσουν στα πελάγη έως τη Μ. Τετάρτη (12.4) ενώ από την Πέμπτη (13.4) θα στραφούν σε νότιους έως δυτικούς ίδιας έντασης.

Ο καιρός έως την Κυριακή του Πάσχα (16.4) - Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Άστατος θα είναι και σήμερα, Μ. Τρίτη ο καιρός με βροχές στα ανατολικά και νότια και καταιγίδες μέσα στο Αιγαίο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη. Ο καιρός θα βελτιωθεί από το απόγευμα και στη συνέχεια και αύριο, Μ. Τετάρτη και κυρίως Μ. Πέμπτη θα επικρατήσουν ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες με τον υδράργυρο να εκτοξεύεται στους 24 και 26 βαθμούς.

Τη Μ. Παρασκευή ο καιρός θα είναι μουντός, στο κλίμα της ημέρας με βροχοπτώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια χωρίς αυτή όμως η εξέλιξη να επηρεάσει την περιφορά των επιτάφιων. Από το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές ο καιρός θα ανοίξει. Το Μ. Σάββατο ο καιρός αναμένεται καλός. Την Κυριακή του Πάσχα αναμένονται βροχές στα δυτικά και βόρεια προς το απόγευμα, ενώ στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, «η αστάθεια του καιρού επηρεάζεται από το χαμηλό βαρομετρικό από την περιοχή της Ιταλίας που θα προσπαθήσει να κινηθεί λίγο πιο ανατολικά και θα δώσει άστατο καιρό από το μεσημέρι και στη συνέχεια για τη δυτική και βόρεια Ελλάδα. Αυτό το λαμβάνουμε υπ΄όψιν μας γιατί ίσως επηρεαστεί και το ψήσιμο του οβελία και γενικότερα το πασχαλινό γλέντι για τα δυτικά και βόρεια. Στις υπόλοιπες όμως περιοχές ο καιρός θα θυμίζει άνοιξη με κάποιες συννεφιές και τον υδράργυρο κοντά στους 22-23 βαθμούς Κελσίου».

Ο καιρός τη Δευτέρα του Πάσχα θα έχει αρκετές βροχές, και στην Αττική, ωστόσο δεν φαίνεται να προκαλέσει προβλήματα στην επιστροφή των εκδρομέων. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-crtmjsqsw7m9)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ