Ελλαδα

Γεραπετρίτης: Μέχρι το Πάσχα το πόρισμα για την τραγωδία στα Τέμπη

Ποιοι οι δικαιούχοι του μειωμένου εισιτηρίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εικόνα από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη
© ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Tέμπη: Οι δηλώσεις του Γιώργου Γεραπετρίτη και το πόρισμα για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα - Οι δικαιούχοι της έκπτωσης 50%

Μέχρι το Πάσχα ή την αμέσως επόμενη εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη δήλωσε σήμερα (7.4) ο υπουργός Επικρατείας και Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο κ. Γεραπετρίτης έκανε γνωστό ότι στο τέλος Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί το σύστημα τηλεδιοίκησης του Βόρειου άξονα του σιδηροδρομικού δικτύου από τη Λάρισα και επάνω, και στο τέλος Σεπτεμβρίου το υπόλοιπο τμήμα του, από την Οινόη μέχρι την Τιθορέα. Δήλωσε ακόμη ότι μέχρι το Πάσχα θα αποκατασταθούν τα δρομολόγια του Προαστιακού μέχρι το Κιάτο, καθώς ολοκληρώνονται τα έργα ηλεκτροφωτισμού στις σήραγγες. Επιπλέον, έχει γίνει συζήτηση με τη Hellenic Train και θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες από την εταιρία για μειωμένο εισιτήριο κατά 50% στα Intercity στους φοιτητές και τους νέους κάτω των 25 ετών.

Τέμπη: Σοβαρές παραλείψεις πέραν των ανθρώπινων λαθών διαπιστώνουν οι εμπειρογνώμονες των οικογενειών

Η πρώτη έρευνα που διενήργησαν τα πέντε μέλη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων που διορίστηκαν από συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη έχουν διαπιστώσει σοβαρές παραλείψεις πέραν των ανθρώπινων λαθών, παραλείψεις στις ραδιοεπικοινωνίες αλλά και στα αυτόματα συστήματα ασφαλείας.

«Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι οι τρεις μηχανές δύο στην εμπορευματική και μία την επιβατική, δεν είχαν ζημιές ανάλογα με την πυρκαγιά και τη σφοδρότητα της σύγκρουσης», σημειώθηκε σύμφωνα με την ΕΡΤ στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιείται σήμερα. Μεγάλο ερώτημα παραμένει η αιτία της φωτιάς που ξέσπασε αμέσως μετά τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών. Όπως είπαν οι ειδικοί πραγματογνώμονες έχουν γίνει ήδη αυτοψίες τόσο στον τόπο του δυστυχήματος, όσο και στα συντρίμμια στον τόπο που φυλάσσεται σήμερα. Επιπλέον, αναμένονται και τα αποτελέσματα εργαστηριακών ελέγχων.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-crqdb0dzkdb5)

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ και ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ