Ελλαδα

PEGA: Κανένα αίτημα στην εισαγγελία της ΕΕ για το Predator στην Ελλάδα

Διάψευση των δημοσιευμάτων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παρακολουθήσεις - PEGA: Κανένα αίτημα στην εισαγγελία της ΕΕ για το Predator στην Ελλάδα
© Nima van Ghavim/Unsplash

Παρακολουθήσεις - PEGA: Δεν έχει αποσταλεί αίτημα της επιτροπής προς την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για το Predator

Σε διάψευση των δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία υπάρχει έρευνα για την υπόθεση των παρακολουθήσεων με το λογισμικό Predator στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, προχώρησε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της PEGA και Ευρωβουλευτής με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Jeroen Lenaer, τόνισε πως δεν έχει αποσταλεί αίτημα της επιτροπής προς την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, σχετικά με τη χρήση του παράνομου κατασκοπευτικού λογισμικού Predator για το σκάνδαλο υποκλοπών στην Ελλάδα.

«Κανένα αίτημα δεν έχει αποσταλεί προς την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) για να ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τη χρήση του παράνομου κατασκοπευτικού λογισμικού Predator στο πλαίσιο των καταγγελιών περί σκανδάλου παρακολούθησης στην Ελλάδα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πιο αναλυτικά, σε δελτίο Τύπου της επιτροπής, αναφέρεται: «Στις 5 Απριλίου, ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής του ΕΚ για τη διερεύνηση της χρήσης του λογισμικού Pegasus και αντίστοιχου κατασκοπευτικού λογισμικού παρακολούθησης δήλωσε τα εξής.

"Σε συνέχεια χτεσινών δημοσιευμάτων στα ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) έχει ξεκινήσει έρευνα, κατόπιν αιτήματος της επιτροπής PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με τη χρήση του παράνομου κατασκοπευτικού λογισμικού Predator στο πλαίσιο των καταγγελιών περί σκανδάλου παρακολούθησης στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της PEGA Jeroen Lenaers (ΕΛΚ, Ολλανδία) τονίζει ότι κανένα τέτοιο αίτημα δεν έχει αποσταλεί από την επιτροπή στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία"».

Σημειώνεται ότι την Τρίτη (4/4), το Euractiv ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) έχει ξεκινήσει έρευνα για τη χρήση του παράνομου spyware Predator στην Ελλάδα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ