Ελλαδα

Επεισόδια στην Πατησίων: Αστυνομικός φέρεται να πυροβόλησε στον αέρα

Πώς έγινε το περιστατικό

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επεισόδια στην Πατησίων - Αστυνομικοί στο σημείο - Πληροφορίες για πυροβολισμό
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Επεισόδια στην Πατησίων: Πυροβολισμοί από αστυνομικό στον αέρα - Επίθεση με πέτρες σε περιπολικό

Τρεις φορές στον αέρα φέρεται να πυροβόλησε αστυνομικός της Άμεσης Δράσης έξω από την ΑΣΟΕΕ στην οδό Πατησίων. Όπως υποστήριξε ο αστυνομικός προχώρησε στον πυροβολισμό όταν με τους συναδέλφους του δέχθηκε επίθεση με καδρόνι και μολότοφ.

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τη μία το μεσημέρι της Τετάρτης (5.4). Το περιπολικό με τους δύο αστυνομικούς περνούσε από το Πανεπιστήμιο. Τότε, οι αστυνομικοί είδαν τους νεαρούς να στήνουν οδοφράγματα. Μια ομάδα τουλάχιστον πέντε ατόμων είδε το περιπολικό και κινήθηκε εναντίον του. Τα άτομα, σύμφωνα με την κατάθεση των αστυνομικών, άρχισαν να τους πετούν καδρόνια ενώ τουλάχιστον δύο εξ αυτών κρατούσαν μολότοφ. Οι δύο αστυνομικοί δεν μπορούσαν να φύγουν. Ένας εξ αυτών έβγαλε το υπηρεσιακό του όπλο και πυροβόλησε τρεις φορές στον αέρα για εκφοβισμό, με αποτέλεσμα το πλήθος να διαλυθεί και οι αστυνιμικοί να καταφέρουν να φύγουν με το περιπολικό. 

Ήδη σχηματίζεται δικογραφία για άσκοπους πυροβολισμούς σε βάρος του αστυνομικού, ενώ μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενημέρωση στην αστυνομία για την ύπαρξη τραυματία από τις βολίδες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ