Ελλαδα

Νοικιασμένο το όχημα όπου δολοφονήθηκε η 71χρονη στη Θεσσαλονίκη

Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία - Το όπλο του εγκλήματος

Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Θεσσαλονίκη: Δολοφονία με κυνηγετικό όπλο - 71 ετών το θύμα - Τα στοιχεία για τον τρόπο δράσης και οι έρευνες για το νοικιασμένο όχημα

Τον άνθρωπο που νοίκιασε το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρέθηκε νεκρή μια 71χρονη γυναίκα, αναζητούν οι αστυνομικοί της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε μια προσπάθεια να εξιχνιάσουν το στυγερό έγκλημα.

Η 71χρονη, τα στοιχεία της οποίας διερευνώνται, βρέθηκε νεκρή, πυροβολημένη από κυνηγετικό όπλο στη θέση του συνοδηγού του οχήματος, το οποίο ήταν ακινητοποιημένο στον αγροτικό δρόμο που οδηγεί στο κοιμητήριο της Χαλκηδόνας. Το εντόπισε ένας κάτοικος της περιοχής που είχε βγει για περπάτημα.

Η γυναίκα βρισκόταν μέσα σε μια λίμνη αίματος. Ο πυροβολισμός, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις πραγματοποιήθηκε από κοντινή απόσταση. Ο τρόπος δράσης, η ενοικίαση του οχήματος αλλά και η επιλογή του χώρου όπου εγκαταλείφθηκε, παραπέμπει σε ανθρώπους της νύχτας, σε μαφιόζους. Ο ρόλος της γυναίκας ακόμη, δεν έχει ξεκαθαρίσει.

Το όχημα ήταν νοικιασμένο και ήδη αστυνομικοί έχουν μεταβεί στο κατάστημα προκειμένου να λάβουν τα στοιχεία τα οποία χρησιμοποίησε ο άνθρωπος που το νοίκιασε, αλλά και για να εντοπίσουν τυχόν οπτικό υλικό από την περιοχή.

Στο τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έχει ξεκινήσει ήδη η αναζήτηση των ανθρώπων του περιβάλλοντος της γυναίκας, για να βρεθεί η άκρη του νήματος. Το αυτοκίνητο έως και αυτή την ώρα ερευνάται από αστυνομικούς της σήμανσης προκειμένου να εντοπίσουν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό.