Ελλαδα

Σε νέα κατάθεση «για άλλα 5-6 πρόσωπα» προχωρά η 12χρονη από τον Κολωνό

Η δικηγόρος της ανήλικης υποστηρίζει ότι το κορίτσι θυμάται ονόματα και διευθύνσεις

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βιασμός 12χρονης από τον Κολωνό: Η νέα κατάθεση της ανήλικης για συγκεκριμένα πρόσωπα - Η δικηγόρος της για τις απειλές 

Πέντε με έξι πρόσωπα φέρεται να θέλει να υποδείξει στις αρχές η 12χρονη από τον Κολωνό που έπεσε θύμα βιασμού και εκπόρνευσης από τον Ηλία Μίχο. Σήμερα Τρίτη (4.4) αναμένεται να υποβληθεί νέο αίτημα για κατάθεση του κοριτσιού στις αρχές. Η δικηγόρος της οικογένειάς της, Ασπασία Ταραχοπούλου, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι το τελευταίο διάστημα η ανήλικη δέχεται απειλές για τη ζωή της, με κορυφαίο το πρόσφατο περιστατικό όπου άγνωστος την απείλησε με μαχαίρι.

«Πριν από δύο ημέρες άγνωστος, σταμάτησε μπροστά στον μικρό αδερφό της 12χρονης και τον προειδοποίησε με κίνηση του χεριού να σωπάσει. Πριν από δέκα ημέρες πέτρα έσπασε παράθυρο στο δωμάτιο των παιδιών, κάποιος με κουκούλα εθεάθη να παρακολουθεί το σπίτι», δήλωσε η δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης και πρόσθεσε ότι λυπηρό ότι δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο προστασίας, παρά το γεγονός ότι τα περιστατικά έχουν καταγγελθεί επίσημα. «Η ΕΛ.ΑΣ. διαθέτει αστυνομικούς να φυλάνε πρόσωπα τηλεόρασης και δεν έχει λάβει μέτρα για το παιδί», κατήγγειλε η κ. Ταραχοπούλου σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ.

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: «Θέλει να υποδείξει και άλλα πρόσωπα - Θυμάται διευθύνσεις»

«Η μικρή με ψυχολογική βοήθεια υποτυπώδη που δέχεται μια φορά την εβδομάδα σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από το σπίτι της ξεκλειδώνει και θυμάται και άλλα πρόσωπα τα οποία και θέλει να τα υποδείξει. Παρ’ όλο που είναι επίπονο το ίδιο το παιδί ζητάει να υποδείξει. Ξέρει πού μένουν και θυμάται ονόματα, αλλά το σχετικό αίτημα για νέα κατάθεση απορρίφθηκε από την ανακρίτρια με αιτιολογία ότι η 12χρονη έδωσε πρόσφατα κατάθεση και συγκεκριμένα στις 5 Μαρτίου», είπε η δικηγόρος και συνέχισε: «Η ανακρίτρια  έκρινε ως αόριστο το αίτημα για νέα κατάθεση γιατί δεν λέγαμε συγκεκριμένα ποιους θέλει να υποδείξει. Δεν ήθελα να ρωτήσω το παιδί ποιοι είναι αυτοί, αλλά τελικά αυτό έκανα».