Ελλαδα

Ελεύθερος ο 15χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό 12χρονου στη Θεσσαλονίκη

Αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος αφέθηκε ο 15χρονος που κατηγορείται ότι βίασε 12χρονο - Τι ισχυρίστηκε και η καταγγελία του ανήλικου

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, μετά την απολογία του στον ανακριτή Θεσσαλονίκης, ο 15χρονος που κατηγορείται ότι βίασε έναν 12χρονο και την πράξη του παρακολουθούσε τρίτο ανήλικο (11 ετών).

Σε βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για βιασμό ανηλίκου και γενετήσια πράξη ενώπιον ανηλίκου, που δεν έχει συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας του.

Ο 15χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες, δηλώνοντας αθώος. Εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος υπό τους όρους της παρακολούθησής του από επιμελητή ανηλίκων και της απαγόρευσης προσέγγισης του ανήλικου παθόντα.

Για την ίδια υπόθεση παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο οι γονείς του 15χρονου, που διώκονται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Η καταγγελία του 12χρονου στις Αρχές

Ο 12χρονος κατήγγειλε στις αστυνομικές αρχές ότι ο βιασμός καταγράφηκε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης (30.3), όταν οι δύο ανήλικοι οδήγησαν τον 12χρονο στο σπίτι του ενός.

Εκεί ο 15χρονος φέρεται να τον βίασε, ενώ τον ανάγκαζε να παρακολουθεί και βίντεο με πορνογραφικό υλικό. Σε όλη τη διάρκεια της καταγγελλόμενης πράξης ο 11χρονος φέρεται να παρακολουθούσε τον βιασμό του αγοριού.

Για την υπόθεση, εκτός από τον 15χρονο που συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία, εντοπίστηκαν και οι γονείς του που συνελήφθησαν για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση του ανήλικου παθόντα.