Ελλαδα

Ποινική δίωξη στον 15χρονο που φέρεται να βίασε 12χρονο στη Θεσσαλονίκη

Ο κατηγορούμενος αρνείται κάθε κατηγορία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανήλικο αγόρι με γυρισμένο το πρόσωπο στην κάμερα
© Pixabay / ha11ok

Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη στον 15χρονο μετά την καταγγελία για βιασμό 12χρονου παρουσία άλλου ανήλικου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε στον 15χρονο που συνελήφθη μετά από καταγγελία 12χρονου για τον βιασμό του το απόγευμα της Πέμπτης (30.3) σε διαμέρισμα της Θεσσαλονίκης. Τον βιασμό φέρεται να παρακολουθούσε και ένας 11χρονος.

Ο 15χρονος μετά τη σύλληψή του οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου του ασκήθηκε δίωξη για το κακούργημα του βιασμού ανηλίκου και για γενετήσια πράξη ενώπιον ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας του. Ο 15χρονος μέσω του δικηγόρου του ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα (3.4). 

Όπως αναφέρει το thestival.gr, ο ανήλικος αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και υποστηρίζει ότι ουδέποτε πήγε στο σπίτι του με τον 12χρονο και δε γνωρίζει τον λόγο που έκανε την καταγγελία εις βάρος του. Επιπλέον, ισχυρίζεται ότι το απόγευμα της Πέμπτης βρέθηκαν μόνο στην πλατεία της περιοχής που διαμένουν για να παίξουν και ότι η καταγγελία δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.

Τι κατήγγειλε ο 12χρονος στην ΕΛ.ΑΣ. - Συνελήφθησαν οι γονείς του 15χρονου

Ο 12χρονος κατήγγειλε στις αστυνομικές αρχές ότι ο βιασμός καταγράφηκε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης (30.3), όταν οι δύο ανήλικοι οδήγησαν τον 12χρονο στο σπίτι του ενός. Εκεί ο 15χρονος φέρεται να τον βίασε, ενώ τον ανάγκαζε να παρακολουθεί και βίντεο με πορνογραφικό υλικό. Σε όλη τη διάρκεια της καταγγελλόμενης πράξης ο 11χρονος φέρεται να παρακολουθούσε τον βιασμό του αγοριού.

Για την υπόθεση, εκτός από τον 15χρονο που συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία, εντοπίστηκαν και οι γονείς του που συνελήφθησαν για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση του ανήλικου παθόντα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ