Ελλαδα

Ποιος είναι ο «Σάνι», ο «εγκέφαλος» του τρομοκρατικού δικτύου στην Αθήνα

Οι πληροφορίες της ΕΥΠ για τον 30χρονο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σάνι, ο «εγκέφαλος» του τρομοκρατικού δικτύου στην Αθήνα
© Youtube / Alpha

Τρομοκρατική επίθεση στου Ψυρρή: Ο 30χρονος «Σάνι» ο «εγκέφαλος» του δικτύου στην Αθήνα - Οι πληροφορίες της ΕΥΠ

Ένα πρόσωπο με το όνομα «Σάνι» φέρεται να είναι ο καθοδηγητής των δύο συλληφθέντων για το τρομοκρατικό χτύπημα που σχεδιαζόταν για τις 5 Απριλίου σε εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή. Το συγκεκριμένο πρόσωπο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο μικροσκόπιο των αρχών. 

Σύμφωνα με τον Alpha, ο «Σάνι» είναι ηλικίας περίπου 30 ετών και διαμένει μόνιμα στο Ιράν, όπου διέφυγε από το Πακιστάν, λόγω του «πλούσιου» ποινικού παρελθόντος του. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, το όνομά του είναι Sayed Fakhar Abbas και κατάγεται από το ίδιο χωριό με τον 27χρονο που έμενε στη Ζάκυνθο και συνελήφθη μαζί με τον 29χρονο για το τρομοκρατικό χτύπημα. Ο «Σάνι» φέρεται να είναι πολύ δραστήριος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αρκετά βίντεο, χωρίς ωστόσο να κινεί υποψίες, αφού παρουσιάζει προφίλ ενός συνηθισμένου καθημερινού ανθρώπου. Σε ένα από τα βίντεο, ο «καθοδηγητής» φέρεται να κάνει γυμναστικές ασκήσεις. Σε ένα άλλο βίντεο, φαίνεται να βρίσκεται μαζί με κάποιους που κρατούν στρατιωτικό όπλο, σε χώρο προσευχής μουσουλμάνων.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-crmel2x37xll)

Τρομοκρατική επίθεση στου Ψυρρή: Ποιες οι πληροφορίες της ΕΥΠ για τον «εγκέφαλο»

Εξαιρετικά σοβαρή χαρακτηρίζεται η υπόθεση του τρομοκρατικού δικτύου που αποκαλύφθηκε στου Ψυρρή. Όπως ενημέρωσε η Ισραηλινή Υπηρεσία Πληροφοριών, ο 30χρονος «εγκέφαλος» είναι «χαρτογραφημένος» και θεωρείται ένας από τους βασικούς στρατολογητές του εκτελεστικού βραχίονα ιρανικής παραστρατιωτικής οργάνωσης, που λειτουργεί από το 1979 και πραγματοποιεί χτυπήματα εναντίον ισραηλινών στόχων στο εξωτερικό. Για τις ενέργειες αυτές στρατολογεί άτομα άλλης υπηκοότητας, κυρίως Πακιστανούς, Κούρδους και Αζέρους, ενώ κατά καιρούς έχουν συλληφθεί τέτοια μέλη της σε διάφορες χώρες.

Στην προκειμένη περίπτωση τόσο ο στρατολογητής και καθοδηγητής, όσο και οι δύο συλληφθέντες, κατάγονται από την περιοχή Σαρκόντα του Πακιστάν, που φημίζεται για την εγκληματικότητα και γνωρίζονταν από πριν. Ο 30χρονος καθοδηγητής, σύμφωνα με την ΕΥΠ και όπως προκύπτει από την ενημέρωση που έδωσε η Μοσάντ, είναι μέλος μιας ιδιαίτερα σκληρής οικογένειας και ο πατέρας του κρατείται στις φυλακές του Πακιστάν για ανθρωποκτονία, ενώ ο αδελφός του επίσης για άλλα βαριά αδικήματα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-crmcx9koef7l)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ