Ελλαδα

«Ήρθαν κάτι παιδιά με σφυριά και τους χτύπησαν στο κεφάλι»: Αυτόπτες μάρτυρες για τη συμπλοκή ανηλίκων στον Άγιο Δημήτριο

Νέα στοιχεία για το περιστατικό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Συμπλοκή ανηλίκων στον Άγιο Δημήτριο: Το χρονικό και οι περιγραφές ατόμων που βρέθηκαν στο εμπορικό κέντρο

Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε στην ΕΡΤ τη συμπλοκή που καταγράφηκε μεταξύ ανηλίκων έξω από εμπορικό κέντρο στον Άγιο Δημήτριο το βράδυ της Παρασκευής (31.3). Τα κίνητρα πίσω από τη συμπλοκή φαίνεται ότι αποδίδονται σε προσωπικές διαφορές. 

«Ήξερα κάποιους από αυτούς, όχι αυτούς που ήρθαν, αυτούς που ήταν ήδη εδώ… Ήρθαν κάτι παιδιά με σφυριά και τους χτύπησαν στο κεφάλι», δήλωσε στην ΕΡΤ αυτόπτης μάρτυρας και συνέχισε: «Μας πήρε τηλέφωνο η μητέρα του φίλου μου ότι έχει γίνει ένα σκηνικό εδώ πέρα και ήρθαμε μετά από κανένα εικοσάλεπτο να δούμε (…) Ρωτήσαμε τι είχε γίνει μάθαμε ότι κάτι άλλα παιδιά είχαν έρθει με σφυριά και βαριοπούλες και χτυπήσαν κάποια άλλα παιδιά». 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-crlcuucjc37l)

Νεαρός που ήταν παρών στο περιστατικό έκανε λόγο για «ραντεβού για ξύλο» νεαρών από διαφορετικές περιοχές. «Ήρθαν κάτι “άκυρα” παιδιά από άλλες περιοχές. Είχαν θέματα με κάποια παιδιά από εδώ πέρα και φώναξαν πολλά άτομα για να παίξουν ξύλο μεταξύ τους, χωρίς κάποιο λόγο συγκεκριμένο, επειδή τους κοιτάγανε περίεργα». Κατά άλλες όλα έγιναν «για τα μάτια» μιας κοπέλας. «Δεν θυμάμαι πολύ καλά, αλλά ήταν για κάποια κοπέλα, αυτό θυμάμαι μόνο….» λέει στην ΕΡΤ άλλος νεαρός. 

Από τη συμπλοκή που καταγράφηκε έξω από το εμπορικό κέντρο στον Άγιο Δημήτριο τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις ανήλικοι. Ένας 17χρονος, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ενώ οι άλλοι δυο, ένας 16χρονος και ένας 14χρονος, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Τα τραύματα και των τριών χαρακτηρίζονται ελαφρά και δεν διατρέχουν κίνδυνο. Την ίδια ώρα έγιναν τρεις προσαγωγές ανηλίκων. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-crlapokh2x55)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ