Ελλαδα

Δέκα συλλήψεις μετά την εκκένωση της κατάληψης στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ

Θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκκενώθηκε η κατάληψη στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ
© ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI

ΕΚΠΑ - Εκκένωση της Πρυτανείας: Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι δέκα προσαγωγές

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι δέκα προσαγωγές που έγιναν από την ΕΛ.ΑΣ. μετά την εκκένωση της κατάληψης στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ.

Τα δέκα άτομα κρατούνται στην Κρατική Ασφάλεια και πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Μετά από 18 ημέρες κατάληψης, η Πρυτανεία παραδόθηκε και πάλι στους πανεπιστημιακούς και τους φοιτητές.

Βίντεο που έχει κοινοποιηθεί στα social media δείχνει τη στιγμή που οι αστυνομικές δυνάμεις συνομιλούν με τα άτομα εντός της κατάληψης.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ανέφερε πως δεν υπήρξαν καταστροφές στο κτίριο.

Η ανακοίνωση του Πρυτανικού Συμβουλίου του ΕΚΠΑ

«Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ενημερώνει για τη συνεχιζόμενη κατάληψη του Κεντρικού Κτηρίου του Ιδρύματος από έξω-πανεπιστημιακά άτομα και με θεματολογία που δεν μπορεί να επιλυθεί από το Πανεπιστήμιό μας.

Η λειτουργία του Κεντρικού Κτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι κομβικής σημασίας για την ομαλή λειτουργία του Ιδρύματος που αφορά σε Διοικητικά θέματα, λειτουργία του Τεχνικού Συμβουλίου και του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και ιδιαίτερα στη Φοιτητική Μέριμνα, στην Ορκωμοσία των Φοιτητών, στις Διεθνείς Σχέσεις και στις Ανταλλαγές μεταξύ των Πανεπιστημίων.

Ενεργώντας με θεσμικότητα και σύνεση από την πρώτη στιγμή της κατάληψης, καταδικάζουμε συνεχώς την ενέργεια αυτή και επιμόνως ζητάμε την άμεση παράδοση του Κτηρίου στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα, ώστε να επανέλθει η κανονικότητα στη διοικητική και ακαδημαϊκή λειτουργία του Ιδρύματος.

Το Πρυτανικό Συμβούλιο επίσης καταδικάζει τη λεκτική βία και τη στοχοποίηση της Προέδρου του Τμήματος Φιλοσοφίας. Το αίτημα παραίτησης της Προέδρου, η οποία έχει εκλεγεί με τις προβλεπόμενες δημοκρατικές διαδικασίες, είναι απολύτως απαράδεκτο.

Η υπεράσπιση των δημοκρατικών διαδικασιών και της ακαδημαϊκής ελευθερίας της έκφρασης και της απρόσκοπτης μετακίνησης όλων στους χώρους του Πανεπιστημίου μας είναι αδιαπραγμάτευτη».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ