Ελλαδα

Τέμπη: Εξιτήριο πήρε ο 21χρονος Στέλιος - Βρισκόταν στο κυλικείο όταν σημειώθηκε η σύγκρουση

Πώς βγήκε ζωντανός από το βαγόνι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φονική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη
© EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ

Τέμπη - Σύγκρουση τρένων - Ο 21χρονος Στέλιος πήρε εξιτήριο - Βρισκόταν στο κυλικείο

Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε ο 21χρονος Στέλιος Στραέλος, ο οποίος μαζί με τη σύντροφό του βρίσκονταν στο κυλικείο του τρένου στα Τέμπη.

Ο νεαρός φοιτητής, πολυτραυματίας και πολυεγκαυματίας, πήρε εξιτήριο μετά από έναν μήνα νοσηλείας.

Μιλώντας στον Alpha ο πατέρας του αναφέρθηκε στην αγωνία που βίωσαν μέχρι να ακούσουν τη φωνή του μετά τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

«Ήμασταν τυχεροί, ήμασταν πολύ τυχεροί. Δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο… Λυπάμαι τους γονείς που έχασαν αγγελούδια τους» δήλωσε.

Και πρόσθεσε: «Με το παιδί μιλήσαμε περίπου δύο ώρες μετά, γιατί δεν μπορούσαμε να τον βρούμε σε κανένα τηλέφωνο. Σίγουρα αυτή η εμπειρία είναι τρομακτική και εύχομαι να μην τη ζήσει κανένας».

«Μέχρι να ακούσουμε σε πρώτη φάση τη φωνή του στον δρόμο και μετά να τον δούμε στο νοσοκομείο, ήταν στιγμές πολύ δύσκολες. Παράλληλα, μετά στο νοσοκομείο, συνεχίσαμε να έχουμε δύσκολη κατάσταση τουλάχιστον για μία εβδομάδα, γιατί το παιδί είχε διασωληνωθεί και ακολουθήθηκε η θεραπεία που έπρεπε να ακολουθηθεί» ανέφερε επίσης.

Ο πατέρας του 21χρονου περιέγραψε και το πώς γλίτωσε το παιδί του από το βαγόνι του κυλικείου. «Ήταν στο 6ο βαγόνι, αλλά, λόγω των καθυστερήσεων στα Παλαιοφάρσαλα, πήγαν στο εστιατόριο να πάρουν κάτι, μαζί με την κοπέλα του. Απ’ όσο γνωρίζω, ήταν οι δύο μοναδικοί διασωθέντες του δεύτερου βαγονιού» σημείωσε.

Και πρόσθεσε: «Με την κοπέλα του έκανε μια προσπάθεια να συνέλθει. Η κοπέλα του τον τράβηξε, βρήκαν μία τρύπα και βγήκαν από εκεί. Ο Στέλιος ήταν χωρίς παπούτσια και χωρίς ρούχα, γιατί είχαν καεί. Η κοπέλα ήταν με σπασμένο πόδι, έχει πρόβλημα στη σπονδυλική στήλη, με τον καιρό θα το ξεπεράσει».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ