Ελλαδα

bluegr Hotels and Resorts: Πολυτέλεια, βιωσιμότητα και στρατηγική επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό

Με σεβασμό στην παράδοση, την πολιτιστική κληρονομία, το περιβάλλον και την κοινωνία, αποτελεί περήφανο πρεσβευτή της ελληνικής φιλοξενίας

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 865
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
bluegr Hotels & Resorts

Αφιέρωμα Επιχειρείν 2023:Οι δράσεις του Ομίλου bluegr Hotels and Resorts εστιάζουν στο περιβάλλον, την κοινωνία και τη νέα γεννιά εφαρμόζοντας βιώσιμες πρακτικές 

Η bluegr Hotels & Resorts αποτελεί πρότυπο για τις βιώσιμες διακοπές στην Ελλάδα και συνώνυμο της πολυτελούς φιλοξενίας. Εφαρμόζοντας ένα ολιστικό μοντέλο που στηρίζεται στις έννοιες της αριστείας, της αειφορίας και της υπευθυνότητας, έχει αναπτύξει μία ολοκληρωμένη στρατηγική η οποία περιλαμβάνει σημαντικές δράσεις και πρωτοβουλίες για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την αέναη εκπαίδευση και τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών.

Η «πράσινη» ατζέντα στην πρώτη γραμμή

Στην «πράσινη» ατζέντα του Ομίλου περιλαμβάνονται ο σεβασμός στην κατανάλωση πόρων και ενέργειας εισάγοντας καινοτόμες λύσεις μέσα από τα «έξυπνα δωμάτια», τη συνεργασία με τοπικούς φορείς για υπεύθυνη διαχείριση των αποβλήτων, την ανακύκλωση και τη βέλτιστη διαχείριση κατανάλωσης νερού, ενώ ταυτόχρονα εφαρμόζονται οι αρχές της κυκλικής οικονομίας. Χρησιμοποιούνται μόνο επαναχρησιμοποιήσιμα υλικά και γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια για την εξάλειψη της χρήσης πλαστικού στο 100% στο άμεσο μέλλον. Την ίδια ώρα, ο σεβασμός στον φυσικό πλούτο των γύρω περιοχών και η επιλογή πρώτων υλών από την τοπική αγορά αποτελούν προτεραιότητα. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι η πλειοψηφία του προσωπικού προέρχεται από την τοπική κοινωνία, όπως επίσης και η μεγάλη πλειοψηφία των προμηθευτών.

Το ανθρώπινο κεφάλαιο στο επίκεντρο: συνεχής εκπαίδευση, ισότητα και συμπερίληψη

Στην bluegr Hotels & Resorts απασχολούνται 450 και πλέον εργαζόμενοι οι οποίοι μέσα από τον επαγγελματισμό, το μεράκι, την εμπειρία και το ήθος τους φέρνουν την εταιρεία ολοένα και πιο κοντά στον στόχο της για άριστες υπηρεσίες φιλοξενίας. Η εκπαίδευση και ανάπτυξή τους, η παροχή ενός ευχάριστου, ασφαλούς και δίκαιου εργασιακού περιβάλλοντος, καθώς και η  έμπρακτη αναγνώριση και επιβράβευση των προσπαθειών τους είναι προτεραιότητα για την εταιρεία. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν υιοθετηθεί πρακτικές οι οποίες δίνουν ίσες ευκαιρίες απασχόλησης σε όλους, τόσο στο προσωπικό των ξενοδοχείων όσο και την κεντρική διεύθυνση. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι τα ποσοστά ανδρών - γυναικών στα ξενοδοχεία αγγίζουν το 50-50, ενώ παράλληλα έχει εξαλειφθεί οποιαδήποτε μισθολογική διαφορά ανάμεσα σε γυναίκες και άνδρες.

Η  bluegr Hotels & Resorts είναι πρωτοπόρος εταιρία σε πρωτοβουλίες στήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας και απασχόλησης: πολλοί προμηθευτές για τις πρώτες ύλες και τα υλικά που χρησιμοποιούν τα ξενοδοχεία είναι γυναίκες παραγωγοί και επαγγελματίες, και μάλιστα από την τοπική κοινωνία προσφέροντας έτσι τη σημαντικότερη και πιο ουσιαστική στήριξη στην κοινωνία της Κρήτης.

Επιχειρηματική αριστεία και εργασιακή κουλτούρα

Χωρίς να θυσιάζονται η πολυτέλεια και η ποιότητα, η bluegr Hotels & Resorts καθιερώνει μια φιλοσοφία η οποία βασίζεται σε γερά θεμέλια επιχειρηματικής αριστείας και ηθικής συμπεριφοράς, με αποκορύφωμα την αναγνώρισή της το 2022 ως οργανισμού πέντε αστέρων χρησιμοποιώντας τα κριτήρια που καθορίζονται από το Διεθνές Μοντέλο Επιχειρηματικής Αριστείας EFQM. Την πιστοποίησή της ως Great Place to Work® για το 2022 διαδέχθηκε πρόσφατα μία ακόμη σημαντική διάκριση με τη βράβευση στο πλαίσιο της εκδήλωσης του European Hotel Managers Association για τη «Διατήρηση των Ταλέντων και την Εργασιακή Κουλτούρα». Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στη Λισαβόνα στα μέσα του Φεβρουαρίου, βραβεύτηκε ο Διευθυντής του Minos Beach art hotel, κος Στράτος Πατσάκης, για τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στο ξενοδοχείο και κατ’ επέκταση στον Όμιλο συνολικά, εμπνέοντας τη νέα γενιά ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Η έννοια της αριστείας ενσωματώνεται στο όραμα και την αποστολή της εταιρείας και αποτυπώνεται στο πάθος για συνεχή βελτίωση και βιώσιμη ανάπτυξη, και έχει στόχο να αποτελέσει έμπνευση για τις μελλοντικές γενιές. Με σεβασμό στην παράδοση, την πολιτιστική κληρονομιά, το περιβάλλον και την κοινωνία, η bluegr Hotels & Resorts αποτελεί περήφανο πρεσβευτή της ελληνικής φιλοξενίας.

Επένδυση στη νέα γενιά

Η bluegr Hotels & Resorts προσφέρει ευκαιρίες καριέρας μέσα από το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης για όλα τα ξενοδοχεία του Ομίλου. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί προϊόν συστηματικής μελέτης πάνω στην κουλτούρα της φιλοξενίας και στη διαμόρφωση και εξέλιξη των κατάλληλων δεξιοτήτων για τους υποψηφίους. Οι φοιτητές και απόφοιτοι των σχολών τουριστικών επαγγελμάτων και των συναφών ειδικοτήτων έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία στα κορυφαία πολυτελή ξενοδοχεία της. Μέσα από το πρόγραμμα «b_thefuture» η διάρκεια του οποίου είναι από δύο έως έξι μήνες αναλόγως με το πρόγραμμα σπουδών, οι εκπαιδευόμενοι που διαθέτουν ενθουσιασμό και θέληση για μάθηση και περαιτέρω εμβάθυνση στο αντικείμενό τους, ομαδικό πνεύμα και δημιουργική σκέψη απολαμβάνουν τα πολλαπλά προνόμια του προγράμματος πρακτικής άσκησης.

Η bluegr Hotels & Resorts για πάνω από 50 χρόνια αποτελεί πρεσβευτή της αριστείας και της βιώσιμης ανάπτυξης, συνδυάζοντας τους τρεις πυλώνες του ποιοτικού τουρισμού: εξαιρετικές τοποθεσίες, μοναδικές υπηρεσίες, αυθεντικές εμπειρίες. Με πέντε πολυτελή ξενοδοχεία σε Κρήτη – το Minos Beach art hotel, μέλος των Design Hotels, τον προορισμό ολιστικής ευεξίας Minos Palace hotel & suites και το οικογενειακό Candia Park village, Αθήνα – το boutique Life Gallery Athens, και Ρόδο – το Sunprime Miramare Park suites & villas, έχει κατακτήσει σημαντικές διεθνείς διακρίσεις, μεταξύ των οποίων πιστοποίηση Great Place to Work για την υψηλή εργασιακή κουλτούρα της, και 5άστερη πιστοποίηση από το φορέα Επιχειρηματικής Αριστείας EFQM. Με την πεποίθηση πως φιλοξενία και πολιτισμός οφείλουν να είναι έννοιες αλληλένδετες, στηρίζει έμπρακτα και ενεργοποιεί μέσω του Ιδρύματος Γ&Α Μαμιδάκη πρωτοβουλίες για τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία και έρευνα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ