Ελλαδα

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το κρουαζιερόπλοιο που αντί για καμπίνες διαθέτει αυτόνομες κατοικίες

Το πελώριο κρουαζιερόπλοιο «The World» εντυπωσιάζει με τις πολυτελείς παροχές του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θεσσαλονίκη: Στο λιμάνι της πόλης έδεσε το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο «The World» - Έχει μήκος πάνω από 196 μέτρα και διαθέτει 165 αυτόνομες κατοικίες.
Το κρουαζιερόπλοιο «The World» κατέπλευσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης © Eurokinissi/Βασίλης Παπαδόπουλος

Θεσσαλονίκη: Στο λιμάνι της πόλης έδεσε το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο «The World» - Έχει μήκος πάνω από 196 μέτρα και διαθέτει 165 αυτόνομες κατοικίες.

Έχει μήκος πάνω από 196 μέτρα και πλάτος 29,8 μέτρα, 12 καταστρώματα και αντί για καμπίνες διαθέτει 165 πολυτελείς αυτόνομες κατοικίες.

Πρόκειται για το κρουαζιερόπλοιο «The World», με σημαία από τις Μπαχάμες, το οποίο κατέπλευσε στις 7 σήμερα το πρωί, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αφού πρώτα ταξίδεψε για πέντε ημέρες και εννέα ώρες από την Κωνσταντινούπολη.

Το «The World», με περίπου 180 επιβάτες διαφόρων εθνικοτήτων, θα αναχωρήσει αύριο από τη Θεσσαλονίκη, στις 18.30, με προορισμό τη Σύρο.

Ναυπηγήθηκε πριν από 21 χρόνια (2002), έχει ολική χωρητικότητα 43.188 ατόμων, το τρέχον βύθισμά του αναφέρεται ότι είναι επτά μέτρα και μεταξύ άλλων, διαθέτει γήπεδο τένις, εγκαταστάσεις spa και γυμναστήριο, πισίνες και μια τεράστια κάβα 12.000 ετικετών κρασιού.

A Home Unlike Any Other

Το «The World», διαθέτει επίσης έξι εστιατόρια, αρκετά μπαρ, δωμάτιο για τσάι, προσομοιωτή γκολφ, βιβλιοθήκη και αίθουσα κινηματογράφου.

Κατά την πολύωρη διαμονή τους στη Θεσσαλονίκη, οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου θα έχουν τη δυνατότητα για εκδρομές εντός και εκτός της πόλης.

Πολλοί εξ αυτών αναμένεται να ακολουθήσουν την τουριστική διαδρομή «Αρχαιολογικό Μουσείο, Ροτόντα, Άγιος Δημήτριος, Αγία Σοφία», ενώ αρκετοί πρόκειται να επισκεφθούν τη Βεργίνα και κάποιοι στους καταρράκτες της Έδεσσας.

Συνολικά, μέχρι το τέλος του 2023, με τα μέχρι στιγμής αναρτημένα στοιχεία του ΟΛΘ, στο λιμάνι της πόλης αναμένεται να δέσουν συνολικά 68 κρουαζιερόπλοια από 13 διαφορετικές εταιρείες -εκ των οποίων οι πέντε θα είναι καινούριες για την πόλη- από 61 το 2022.

Η αυλαία της κρουαζιέρας θα πέσει φέτος για την πόλη της Θεσσαλονίκης στις 17 Δεκεμβρίου, με την έλευση του «Celestyal Crystal», από τον Πειραιά, στις 8 το πρωί και επόμενό του σταθμό, τη Σμύρνη, με ώρα αναχώρησης στις 15.00.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ