Ελλαδα

Νέα προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο προπονητής Τάε Κβον Ντο

Οι καταγγελίες αθλητριών και η ποινική δίωξη σε βάρος του

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 44χρονος προπονητής οδηγείται στην ανακρίτρια προκειμένου να απολογηθεί
Ο 44χρονος προπονητής οδηγείται στην ανακρίτρια προκειμένου να απολογηθεί © ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Ηλιούπολη: Τη Δευτέρα θα απολογηθεί ο προπονητής Τάε Κβον Ντο - Έλαβε νέα προθεσμία από την ανακρίτρια

Νέα προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα 27 Μαρτίου, έλαβε από την 14η τακτική ανακρίτρια ο 44χρονος προπονητής πολεμικών τεχνών στην Ηλιούπολη που κατηγορείται για σεξουαλική βία σε βάρος ανήλικων κοριτσιών.

Ο 44χρονος επρόκειτο να απολογηθεί στις 13:00, διαδικασία που ορίστηκε όταν οδηγήθηκε στη δικαστική λειτουργό μετά τη σύλληψή του με ένταλμα των δικαστικών αρχών για βαριές κακουργηματικές πράξεις που κατήγγειλαν πέντε ενήλικες, πλέον, πρώην αθλήτριές του και αφορούν το διάστημα από το 2009 έως το 2020.

Σε βάρος του προπονητή έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τις κατηγορίες του βιασμού κατά συρροή, της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια, της παραβίαση προσωπικών δεδομένων και της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-crelu3jxl6e1)

«Είχε χάρισμα να κρύβεται φανερά»: Τι υποστηρίζει συνάδελφος του 44χρονου

Συνάδελφος του 44χρονου προπονητή μίλησε για τη συμπεριφορά του κατηγορούμενου, αλλά και τη συζήτηση που είχε με τη μητέρα αθλήτριας, που λίγο καιρό αργότερα αποδείχθηκε ότι είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

Ο κ. Γιάννης Χιωτάκης σε δηλώσεις του στο «Κοινωνία Ώρα Mega», μίλησε για τον προπονητή και τον περιέγραψε ως έναν πολύ κοινωνικό άνθρωπο, «είχε ένα χάρισμα να κρύβεται φανερά, δηλαδή δεν κυκλοφορούσε και τις αθλήτριες και τις μαθήτριες κρυφά σε κάποιους απομονωμένους χώρους, κυκλοφορούσε φανερά στους δρόμους της Ηλιούπολης, στην κεντρική πλατεία. Δεν γνωρίζω εάν κυκλοφορούσαν ως “ζευγάρι”. Η σχολή του με μία επιχείρηση που έχω στην Ηλιούπολη, έχω οπτική και μου έκανε εντύπωση. Είχα παρευρεθεί και στον χώρο του για προαγωγικές εξετάσεις ζωνών και μπαινοέβγαινα και στον χώρο και φεύγοντας από το μαγαζί σταματούσα στη σχολή και μιλούσα και με τους αθλητές και με τους γονείς, που τους γνωρίζω και προσωπικά».

Σε άλλο σημείο ο κ. Χιωτάκης σημείωσε ότι: «απαγορεύεται να αγγίξεις τον αθλητή, και το χτύπημα στην πλάτη απαγορεύεται. Είναι ανεπίτρεπτο, δεν έχουμε δικαίωμα να πλησιάσουμε ούτε στα αποδυτήρια των αθλητριών, όχι να έχουμε σχέσεις μαζί τους. δεν είχε παρεξηγηθεί γιατί δεν είχε δώσει ποτέ το δικαίωμα όσο μπορούσα και ήμουν στον χώρο. Δεν αντιλήφθηκα ποτέ κάποιο βλέμμα ή κάποια χειρονομία».

Ο διάλογος με μητέρα αθλήτριας και το τηλεφώνημα μετά τις αποκαλύψεις

Σχετικά με τις αντιδράσεις των γονιών, ο κ. Χιωτάκης είπε: «μου είχε κάνει εντύπωση και είχα πιάσει και μια μητέρα των αθλητριών και από τις καταγγέλλουσες και την ρώτησα τι γίνεται και δέχθηκα και επίθεση. Αναρωτιόμουν “γιατί κυκλοφορεί με τα κορίτσια, με τις αθλήτριες με την κόρη σας πάνω κάτω;”. Μου απαντούσαν: “Χιωτάκη είσαι περίεργος, τι μας λες, το έχουμε μεγαλώσει είναι δικό μας παιδί, τι λες τώρα; Μπαίνει μέσα στο σπίτι μας, βγαίνει, τα απιδιά μας, παρέα μας”. Και έλεγα “εντάξει ό,τι πείτε εσείς”. Εμένα είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη και τη φιλία μου, ήταν επικοινωνιακός. Μάλιστα ήταν θύμα του η μία κοπέλα για την οποία είχα προειδοποιήσει τη μητέρα. Με πήρε χθες τηλέφωνο η μητέρα και μου είπε ότι έχω δίκιο και μου ζήτησε συγγνώμη, και ότι νόμιζε ότι είχα κάτι προσωπικό μαζί του. Το έχω πει πάνω από 7 χρόνια στην μητέρα αυτό. Έβλεπα ότι συνεχιζόταν το φαινόμενο όχι όμως με τις ίδιες κοπέλες».

«Δεν γνωρίζω εάν ήταν ανέκαθεν αυτή η συμπεριφορά γιατί δεν θα ήταν στον χώρο του Ταε Κβον Ντο. Είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη των γονιών και των παιδιών», τόνισε ο κ. Χιωτάκης. Ο συνάδελφος του 44χρονου προπονητή θέλησε να στείλει και ένα μήνυμα στους γονείς των αθλητών. «Θα ήθελα να πω στους γονείς να έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στους επαγγελματίες καθηγητές σωματική αγωγής, γιατί είμαστε οικογενειάρχες, επαγγελματίες και είμαστε πάντα παιδαγωγοί και μετά προπονητές και δεύτεροι γονείς γι΄ αυτά τα παιδιά. Είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτό που είμαι και ντρέπομαι. Το καταδικάζουμε όλοι στον χώρο αυτό, και από όλον τον αθλητισμό, μας προσβάλλει αυτό που έκανε».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cred10xjaorl)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ