Ελλαδα

Γιαννόπουλος: «Είχαν εκδοθεί τέσσερα Silver Alert για εξαφάνιση της 14χρονης στη Νέα Σμύρνη»

«Ήταν γνωστό ότι το συγκεκριμένο κορίτσι ήταν σε κίνδυνο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανήλικη σε δρόμο με κρυμμένα τα χαρακτηριστικά της
(φωτογραφία αρχείου) © Unsplash / Eric Ward

Υπόθεση μαστροπείας με θύμα 14χρονη στη Νέα Σμύρνη: Ο Κώστας Γιαννόπουλος για τις εξαφανίσεις του κοριτσιού από τη δομή ανηλίκων

Τέσσερα silver alert είχε εκδώσει το «Χαμόγελο του Παιδιού» για το 14χρονο θύμα μαστροπείας που διέμενε σε δομή ανηλίκων στη Νέα Σμύρνη. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο πρόεδρος του οργανισμού, Κώστας Γιαννόπουλος, «ήταν γνωστό ότι το συγκεκριμένο κορίτσι ήταν σε κίνδυνο». 

«Πρέπει να συσπειρωθούμε όλοι γιατί δεν μας περισσεύουν παιδιά. Κάθε δύο ημέρες περίπου, στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Παιδιά 116000, έχουμε εξαφανίσεις παιδιών με το προφίλ να είναι κοπέλα 13 έως 16 χρονών, Ελληνίδα, που έχει πέσει θύμα κάποιων επιτηδείων», κατήγγειλε στην ΕΡΤ ο κ. Γιαννόπουλος, σημειώνοντας ότι άλλα περιστατικά βγαίνουν στη δημοσιότητα και άλλα δεν βγαίνουν. «Τα παιδιά καταστράφηκαν, μπήκαν στα ναρκωτικά, μπήκαν στα κυκλώματα και κάποιο παιδί, πριν από αρκετά χρόνια, προσπάθησαν να το οδηγήσουν - μέσω Αλβανίας- στην Ιταλία για πορνεία, ενώ κάποια άλλα το κατάφεραν». 

Κώστας Γιαννόπουλος: Η 14χρονη εξαφανίστηκε πρώτη φορά από το ίδρυμα τον Ιούλιο του 2022

Ο Κώστας Γιαννόπουλος ανέφερε ότι η υπόθεση της 14χρονης ερευνάται ακόμη. «Με εισαγγελική εντολή έχουν βγει τέσσερα silver alert, άρα σημαίνει ότι το παιδί βρισκόταν σε κίνδυνο και οι άνθρωποι του ιδρύματος ανησύχησαν», δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Γιαννόπουλος, διευκρινίζοντας ότι για πρώτη φορά η ανήλικη εξαφανίστηκε από το ίδρυμα το οποίο τη φιλοξενούσε τον Ιούλιο του ’22. Το τραγικό, όπως είπε, είναι ότι υπήρχαν και άλλες περιπτώσεις που η τύχη της μικρής αγνοείτο και δεν είχε εκδοθεί μήνυμα εξαφάνισης ενώ όπως αποκάλυψε και για την αδερφή της είχε εκδοθεί ανάλογη κινητοποίηση. «Λάβαμε κάποιες αναφορές από τους ανθρώπους που έβλεπαν αυτό το alert με τις φωτογραφίες των παιδιών τις οποίες διαβιβάσαμε στην Εισαγγελία Ανηλίκων προκειμένου να ληφθούν τα μέτρα για να προστατευτούν τα παιδιά» δήλωσε ο κ. Γιαννόπουλος.

«Συχνά τα παιδιά πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης από κυκλώματα -κυρίως μέσω διαδικτύου- γιατί ψάχνουν να βρουν αγάπη και θαλπωρή. Και σε αυτή την περίπτωση κάτι ανάλογο έγινε», εκτίμησε ο Κώστας Γιαννόπουλος. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-crcr6vrczz75)

Διαβάστε επίσης »»» Πού εστιάζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση μαστροπείας με θύμα 14χρονη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ