Ελλαδα

Κατατέθηκε η πρώτη μηνυτήρια αναφορά για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη

Κατά του ΟΣΕ και πολιτικών προσώπων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δυστύχημα στα Τέμπη
© Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε τραυματίας - Σε ποιους καταλογίζει ευθύνες

Μηνυτήρια αναφορά που στρέφεται κατά παντός υπευθύνου του ΟΣΕ και εμπλεκόμενων εταιριών αλλά και κατά πολιτικών προσώπων, που έχουν την εποπτεία του Οργανισμού, κατέθεσαν στην Εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας οι συνήγοροι τραυματία στο δυστύχημα στα Τέμπη διεκδικώντας την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

Η αναφορά κατατέθηκε από τους δικηγόρους Θεόδωρο Μαντά και Λουκά Αποστολίδη, οι οποίοι προσέφυγαν στην Εισαγγελία της Αθήνας, με την επιφύλαξη να δηλώσουν και παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας στο πλαίσιο της κυρίας ανάκρισης που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Λάρισα.

Στην αναφορά επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι ζητείται η πλήρης διερεύνηση «με την τέλεση πληθώρας ποινικών αδικημάτων, τελεσθέντων εξ οιουδήποτε υπαιτίου, φυσικού ή ηθικού αυτουργού και συμμέτοχου, με πράξεις ή δια παραλείψεως, ανεξαρτήτως της θέσεως τους, είτε στην ιεραρχία των διοικήσεων του τριχοτομημένου ΟΣΕ, είτε στα πολιτικά πρόσωπα που έχουν την ευθύνη και την εποπτεία του, αφενός σε βάρος της εντολέως μας και αφετέρου εις βάρος των επιβατών του μοιραίου τρένου “Intercity 62"».

Όπως εκτιμάται η αναφορά είναι πιθανό να διαβιβαστεί στη Βουλή, ως αρμόδιας να κρίνει αν και πως θα αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Προθεσμία να απολογηθούν πήραν ο επιθεωρητής του ΟΣΕ και οι δύο σταθμάρχες

Προθεσμία για να απολογηθεί ζήτησε και έλαβε ο επιθεωρητής του ΟΣΕ που κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στον ανακριτή Λάρισας. Σύμφωνα με τον συνήγορο του, Γιάννη Γλύκα, «ο εντολέας μου από την πρώτη στιγμή έχει τεθεί στην διάθεση των αρχών, έχει καταθέσει και προανακριτικά και ετοιμάζουμε ήδη την απολογία του. Πρόκειται για μια ογκώδη δικογραφία και πρέπει να σεβαστούμε το τεκμήριο αθωότητας του κάθε κατηγορούμενου».

Προθεσμία για να απολογηθούν ζήτησαν και έλαβαν οι δύο σταθμάρχες που κλήθηκαν επίσης να δώσουν εξηγήσεις στον ανακριτή Λάρισας. Και οι δυο τους, έλαβαν προθεσμία για την ερχόμενη Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται πως και οι τρεις τους κατηγορούνται για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος, καθώς και για ανθρωποκτονία και σωματικές βλάβες κατά συρροή, σε βαθμό πλημμελήματος για τη φονική σύγκρουση τρένων στη Λάρισα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ