Ελλαδα

Εκατοντάδες παιδιά συμμετείχαν σε διαγωνισμό ρομποτικής με τουβλάκια LEGO

Γιορτή γνώσης, επιστήμης και καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός ρομποτικής FIRST LEGO League - Εκατοντάδες παιδιά έδωσαν ενεργειακές λύσεις με τα τουβλάκια του διάσημου παιχνιδιού.
Διαγωνισμός ρομποτικής FIRST LEGO League με τη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών στη Θεσσαλονίκη © ΑΠΕ/ΜΠΕ

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός ρομποτικής FIRST LEGO League - Εκατοντάδες παιδιά έδωσαν ενεργειακές λύσεις με τα τουβλάκια του διάσημου παιχνιδιού.

Πενήντα δύο ομάδες με 500 μαθητές και προπονητές συμμετείχαν στον περιφερειακό διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής FIRST® LEGO® League Κεντρικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, σε συνδιοργάνωση της Eduact με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Με την ενέργεια να είναι το φετινό θέμα του διαγωνισμού, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να βρουν λύσεις και να προτείνουν ιδέες για ένα καινοτόμο και καλύτερο ενεργειακό μέλλον.

Ο περιφερειακός διαγωνισμός Κεντρικής Μακεδονίας είναι ένας από τους οκτώ περιφερειακούς διαγωνισμούς που πραγματοποιούνται φέτος στην Ελλάδα. Συνολικά το 30% των ομάδων εξασφαλίζουν την πρόκριση τους στον τελικό του FIRST® LEGO® League Greece, που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (18 και 19 Μαρτίου), στη Θεσσαλονίκη.

Η ΔΕΘ - HELEXPO Α.Ε φιλοξένησε τη διοργάνωση και η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Περίπτερο 6, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Σημαντική ήταν η προσφορά των εθελοντών της τοπικής κοινωνίας που ξεπέρασαν τους 80 και συμμετείχαν ως κριτές, διαιτητές και συνοδοί των ομάδων.

Τις προκρίσεις του Διαγωνισμού ανακοίνωσε η ομάδα των κριτών, ενώ οι ομάδες που προκρίθηκαν για το FIRST® LEGO® League GREECE FINAL στην κατηγορία CHALLENGE είναι οι: C3003 RGB X DOTBOTS, C3004 SCRAPS TEAM, C3034 PC-SMART, C3050 IRONBRICK GR34, C3058 ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΑ, C3061 C' EST LA VIE, C3074 LEGO PIGS, C3080 XtremeRobots, C3109 NO NAME, C3123 ProBot, C3134 1.steinRobotik, C3141 11 κεραυνοί !!!, C3173 Tech Knights, C3174 BotMakers, C3176 ROBOTHOOD, C3184 BOB TEAM.

«Μαζί με την κατάταξη του ρομπότ -που προκύπτει από τις τρεις προσπάθειες που γίνονται στο robot game, δηλαδή στη διαδικασία που το ρομπότ εκτελεί κάποιες αποστολές πάνω σε μία θεματική πίστα, προστίθενται οι πόντοι που θα πάρουν από το robot design, δηλαδή από το πώς σχεδίασαν το ρομπότ τους για να καταφέρει να λύσει τις αποστολές πάνω στην πίστα αυτή. Διαγωνίζονται ακόμη στο κομμάτι του πρότζεκτ, όπου τα παιδιά παρουσιάζουν ένα μοναδικό project που έχουν φτιάξει τα ίδια (σε μακέτα, σε παρουσίαση, σε αφίσα ή σε μορφή πρωτότυπου) και τέλος, παίρνουν πόντους από την ομαδικότητα και τη διαδικασία επίλυσης προβλημάτων», εξήγησε μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπαιδευτικός και πρόεδρος του οργανισμού «Eduact - Δράση για την Εκπαίδευση» Κώστας Βασιλείου.

«Τα μέλη των κριτικών επιτροπών δεν είναι μόνο εκπαιδευτικοί, αλλά και επιχειρηματίες, καθηγητές από το ΑΠΘ και το Διεθνές Πανεπιστήμιο, φοιτητές, όπως και άνθρωποι της καθημερινότητας. Αυτό συμβαίνει γιατί θέλουμε η σκέψη των παιδιών και η προσέγγιση που προτείνουν, να αγγίζουν τα προβλήματα της καθημερινότητας, άρα οι καλύτεροι για να τους κρίνουν είναι οι άνθρωποι αυτοί», είπε ο κ. Βασιλείου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ