Ελλαδα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ: Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Κακοκαιρία «εξπρές» από σήμερα το απόγευμα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυναίκα με ομπρέλα περιμένει σε διάβαση πεζών την ώρα που ποδηλάτης με αδιάβροχο κινείται στους δρόμους της Αθήνας
© ΓΙΕΝΑΝΤΑ ΝΤΕΛΑΪ/EUROKINISSI

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Αναλυτική πρόγνωση

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής (10.3) η ΕΜΥ. Το σκηνικό του καιρού αναμένεται να αλλάξει στην Ελλάδα από το απόγευμα της Παρασκευής έως και το απόγευμα του Σαββάτου (11.3).

Συγκεκριμένα, η ΕΜΥ προειδοποιεί για πρόσκαιρη επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από σήμερα το απόγευμα (10-03-2023) έως και τις πρώτες απογευματινές ώρες του Σαββάτου (11-03-2023) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς χαλαζοπτώσεις και από ισχυρούς νότιους νοτιοδυτικούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Α. Σήμερα Παρασκευή (10-03-2023) από τις απογευματινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και από τις βραδινές ώρες στη δυτική και κεντρική Στερεά και κατά τόπους στη Μακεδονία και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Β. Αύριο Σάββατο (11-03-2023)
α) μέχρι τις πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική και ανατολική)
β) μέχρι το μεσημέρι στη Θράκη
γ) μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cr22s4k8frqp)

Ο καιρός σήμερα Παρασκευή - Η πρόγνωση για το Σάββατο (11.3)

Μεταβολή του καιρού με βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας. Καταιγίδες και τοπικά έντονα φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια. Ισχυροί άνεμοι νοτίων διευθύνσεων στα πελάγη. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας. Περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023, βροχές τοπικού χαρακτήρα αναμένονται αρχικά σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και του Ανατολικού Αιγαίου. Σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας και σε τμήματα της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Υπαρκτή είναι η πιθανότητα χαλαζόπτωσης στα βορειοδυτικά. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 0 έως 18 βαθμούς, από 2 έως 19, στη Θεσσαλία από 5 έως 21-22, στην Ήπειρο από 5 έως 18 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 21-22, στα Επτάνησα από 10 έως 18 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου από 11 έως 18 και στην Κρήτη από 10 έως 22-24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι έως νοτιοδυτικοί με εντάσεις 5-6 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ, αλλά προοδευτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα ενισχυθούν τοπικά στα 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19-20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, οι οποίες από τις μεσημεριανές ώρες θα αυξηθούν δίνοντας βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς.

Η πρόγνωση για αύριο, Σάββατο (11.3): Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.Τα φαινόμενα κυρίως στη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, ωστόσο θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 16 με 18 βαθμούς, στα υπόλοιπα τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ