- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Ποτέ μέχρι σήμερα δεν υπήρξε πρόβλημα με το κλειδί» λέει φύλακας διάβασης
Αναλυτικά όσα είπε για τη νύχτα της τραγωδίας
Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Ποτέ μέχρι σήμερα δεν υπήρξε πρόβλημα με το κλειδί» λέει φύλακας διάβασης
Ο φύλακας διάβασης λίγα μέτρα από το σημείο της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη διαβεβαιώνει ότι είδε το «Intercity 62» να κινείται στη γραμμή καθόδου και ότι ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε υπάρξει πρόβλημα με το κλειδί στο συγκεκριμένο σημείο.
Παρότι ο σταθμάρχης στα τελευταία ηχητικά ντοκουμέντα που έχουν δει το «φως» της δημοσιότητας ακούγεται να λέει επανειλημμένα ότι έδιωξε το επιβατικό τρένο κανονικά προς την άνοδο, ο φύλακας της διάβασης ξεκαθαρίζει τα πράγματα για το τι συνέβη τη νύχτα της τραγωδίας ισχυριζόμενος πως είδε το τρένο να κινείται στην ίδια γραμμή στην οποία κινούνταν, κατευθυνόμενη προς την Αθήνα, η εμπορευτική αμαξοστοιχία.
Σύμφωνα με τον Alpha, ο ίδιος υποστήριξε πως αφότου είδε το τρένο να κινείται αντίθετα ενημέρωσε τους αρμόδιους μέσω του παλιού σταθμάρχη που στη συνέχεια είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, με τον τελευταίο να τον πιέζει να θυμηθεί προς ποια κατεύθυνση είδε το τρένο να διέρχεται. «Θυμίσου πώς έφυγε το τρένο» ρωτούσε. «Γιώργο, έκανε τη διαγώνια, έφυγε ανάποδα, έφυγε από την κάθοδο» ήταν η απάντηση του φύλακα.
«Εγώ είμαι εδώ σε ένα πασάγιο που λέμε, σε μια διάβαση φυλασσόμενη μετά την Καραγάτση, δηλαδή από το κλειδί έχω απόσταση 100 μέτρα» συνέχισε, λέγοντας πως είδε μπροστά στα μάτια του το επιβατικό τρένο να μπαίνει στην κάθοδο. Όπως εξήγησε όμως ο φύλακας της διάβασης, το γεγονός ότι είδε το τρένο να μπαίνει στην κάθοδο δεν τον παραξένεψε, καθώς «εμείς είχαμε εντολή απο τον σταθμάρχη ότι τα τρένα θα φύγουν από την κάθοδο».
«Όχι, όχι. Ποτέ των ποτών, όχι, όχι» δήλωσε επίμονα στην ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το εάν είχε υπάρξει κάποια στιγμή πρόβλημα με το κλειδί στο συγκεκριμένο σημείο.
Μεταξύ άλλων διαβεβαίωσε πως εκείνος ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που μίλησε με τους μηχανοδηγούς του Intercity μέσω ασυρμάτου. «Ελεύθερα, 62 ελεύθερα, το πασάκι Αγιάς, καλό δρόμο παιδία» φέρεται να ήταν τα τελευταία λόγια των μηχανοδηγών προς τον φύλακα με τον ίδιο να τους εύχεται στη συνέχεια καλόπ βράδυ και καλή συνέχεια.
«Σε 5 λεπτά από εδώ, δηλαδή την απόσταση τη δική μου, σε 7 λεπτά έγινε το ατύχημα (σ.σ. δυστύχημα)», αποκάλυψε ο φύλακας που είδε τελευταίος το τρένο πριν να συνθλιβεί από την σύγκρουση με το εμπορευματικό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε 69χρονος στο κατάστρωμα πλοίου στα Χανιά
Η βλάβη αποκαταστάθηκε και τα δρομολόγια του Προαστιακού επανέρχονται σταδιακά σε κανονικούς ρυθμούς
Οι Αρχές εξετάζουν καταγγελία για αρπαγή, ξυλοδαρμό και έγκαυμα σε 12χρονο στην Πάτρα
Διακοπή κυκλοφορίας στον λεωφορειόδρομο της Βασ. Αμαλίας - Πώς θα διεξάγεται η κίνηση
Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων το τριήμερο
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι οδηγοί
Ολοκληρώθηκαν οι αντιρρήσεις των κατηγορουμένων για τους υποστηρίζοντες την κατηγορία
Σωρεία βαρύτατων κατηγοριών αποδίδει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία στα 22 μέλη του κυκλώματος
Σε ποιον νομό άγγιξε τους 34 βαθμούς Κελσίου
Οι ημερομηνίες που έχουν κυκλώσει οι εργαζόμενοι στο ημερολόγιο
«Η μαμά μου έζησε τη ζωή της με χαμόγελο και περηφάνια»
«Μακάρι όλες οι γυναίκες να έχουμε έναν τέτοιο σύντροφο»
Εξιχνιάστηκε η απάτη
«Ξεκουράσου αγάπη μου γιατί κουράστηκες πάρα πολύ»
Και η αινιγματική «Καλημέρα» του σκιτσογράφου
Βρισκόταν στο όχημα με την κόρη του όταν συγκρούστηκε με αγροτικό
«Αδιανόητο, όποιες διαφορές κι αν υπάρχουν, να λύνονται με αυτόν τον τρόπο» - Τι απαντάει ο Γρηγόρης Δημητριάδης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.