Ελλαδα

Market Pass στις λαϊκές αγορές - Ο κωδικός που πρέπει να ενεργοποιήσουν οι παραγωγοί στο POS

Αναλυτικά η διαδικασία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λαϊκή αγορά
Λαϊκή αγορά © Dimitris Kapantais / SOOC

Market Pass - Λαϊκές αγορές - Ο κωδικός για τους παραγωγούς και οι πληρωμές με άυλη κάρτα

Διευκρινίσεις για το Market Pass δίνει η Παναττική Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Ειδικότερα, με ανακοίνωσή της ενημερώνει τους πωλητές στις λαϊκές αγορές για το τι πρέπει να κάνουν, ώστε να δέχονται πληρωμές στα τερματικά POS από τις άυλες κάρτες του Market Pass.

«Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τη Γενική Γραμματεία Εμπορείου και Προστασίας Καταναλωτή, όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να ενεργοποιήσουν την είσπραξη χρημάτων μέσω άυλων πιστωτικών καρτών που εντάσσονται στο πρόγραμμα market pass, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τις τράπεζες που συνεργάζονται για την παροχή των τερματικών POS που κατέχουν, προκειμένου να τους ενεργοποιήσουν επιπλέον τον απαιτούμενο κωδικό εμπόρου 5499 (διάφορα καταστήματα τροφίμων), ούτως ώστε να καταστεί συμβατό το τερματικό POS με την άυλη κάρτα του market pass» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

ΒΕΘ για Market Pass: Μέτρο προς τη σωστή κατεύθυνση

Τη θέση του ότι κάθε μέτρο που ενισχύει το εισόδημα των πολιτών «αναντίρρητα» κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, διατύπωσε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) Αναστάσιος Καπνοπώλης, αναφερόμενος στο Market Pass και τις πρώτες πληρωμές στους δικαιούχους.

Την αναγκαιότητα του μέτρου, όπως σημειώνει ο κ. Καπνοπώλης, την καταδεικνύει ο αριθμός των αιτήσεων που υποβλήθηκαν.

«Το ζητούμενο όμως είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες, ώστε τα νοικοκυριά να μην εξαρτώνται από επιδοματικές πολιτικές» ξεκαθαρίζει.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίζει, θα πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις εκείνες, ώστε οι Έλληνες πολίτες να μην έχουν ανάγκη από επιδόματα για να ψωνίσουν και να κατορθώσουν να βγάλουν τον μήνα, «αλλά να διαθέτουν ικανά εισοδήματα, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα δαπανών, που θα τονώνουν την κατανάλωση και κατά επέκταση τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα».

Χαρακτηριστικά, ο κ. Καπνοπώλης αναφέρει ότι «απαιτούνται μακρόπνοες πολιτικές που θα δώσουν λύσεις και θα εξασφαλίσουν ρυθμούς ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ