Ελλαδα

Κατάληψη φοιτητικών συλλόγων στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ: «Όλων των νεκρών γινόμαστε φωνή»

Κύμα καταλήψεων σε πανεπιστημιακές σχολές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συμβολική κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ από φοιτητικούς συλλόγους: Φωνάζουν συνθήματα και σήκωσαν πανό - Κύμα καταλήψεων στα πανεπιστήμια της χώρας.
Kατάληψη στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ στα Προπύλαια πραγματοποιείται από φοιτητικούς συλλόγους © ΑΠΕ/ΜΠΕ/Γιώργος Βιτσαράς

Συμβολική κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ από φοιτητικούς συλλόγους: Φωνάζουν συνθήματα και σήκωσαν πανό - Κύμα καταλήψεων στα πανεπιστήμια της χώρας. 

Kατάληψη στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ στα Προπύλαια πραγματοποιείται αυτή την ώρα από φοιτητικούς συλλόγους, στο πλαίσιο του μεγάλου συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας από μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, υγειονομικούς, εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, φορείς και συλλογικότητες.

«Το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή» και «στάχτη να γίνεις κόσμε γερασμένε και να το ξέρεις θα βγούμε νικητές», είναι τα κεντρικά συνθήματα των φοιτητικών συλλόγων, που ζητούν απαντήσεις αλλά και να αποδοθούν ευθύνες για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Πολλά σχολεία και πανεπιστημιακές σχολές τελούν υπό κατάληψη με τους μαθητές και τους φοιτητές να προαναγγέλλουν σήμερα τη συμμετοχή στους στις κινητοποιήσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα, την Κρήτη και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι καθηγητές των ΑΕΙ, με την ΠΟΣΔΕΠ να καλεί την Πανεπιστημιακή κοινότητα σε συμμετοχή στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που διοργανώνονται από μαζικούς φορείς και σε διεκδίκησή τους με τη μορφή (αποχή από καθήκοντα, στάση εργασίας, απεργία) που αποφασίζουν οι σύλλογοι ΔΕΠ.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cr0xlzd4ilbl)

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο καλούν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι: Πανεπιστημίου Πειραιά, Παντείου, Τοπογράφων, Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ, Γεωλογικού, Οδοντιατρικής, Ιατρικής, Κοινωνιολογίας, ΤΕΑΠΗ, ΠΤΔΕ, Τούρκικων και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, Μηχανικών, ΣΕΤ, ΣΕΤΠ, ΣΕΥΠ του ΠαΔΑ, ΝΦΕΕΜΠ, ΦΕΠΑ, ΦΕΑ.

Σε πλήρη εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας οι απεργιακές συγκεντρώσεις

Σε εξέλιξη βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας οι απεργιακές συγκεντρώσεις για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, όπου έχασαν τη ζωή τους 57 συνάνθρωποί μας. Από το πρωί της Τετάρτης, η χώρα βρίσκεται σε απεργιακό κλοιό. 

Αυτή την ώρα υπολογίζεται ότι οι συγκεντρωμένοι που βρίσκονται σε Σύνταγμα, Πανεπιστημίου και Σταδίου έχουν φθάσει στους 30.000, ενώ κόσμος συνεχίζει να συρρέει. Συγκεντρωμένοι είναι μαθητές, φοιτητές, συνδικάτα, εργαζόμενοι, απλοί πολίτες που μια εβδομάδα μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη διαδηλώνουν για να αποδοθούν ευθύνες.

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ, λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων και πορειών διαμαρτυρίας προς τη Βουλή που πραγματοποιούν συνδικάτα και εργατικά κέντρα. Ειδικότερα έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας από τους στύλους του Ολυμπίου Διός, στη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Σέκερη, στην οδό Πανεπιστήμιου και στην οδό Σταδίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ