Ελλαδα

Απέραντη θλίψη στις κηδείες των ανθρώπων που χάθηκαν στα Τέμπη

«Τελευταίο αντίο» σε πολλές περιοχές της Ελλάδας - Οι άγνωστες ιστορίες τους

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τέμπη - Σύγκρουση τρένων: Στα μαύρα ντυμένη η Ελλάδα - Το τελευταίο αντίο απηύθυναν σήμερα συγγενείς και φίλοι αρκετών εκ των θυμάτων.
Στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης έγινε η κηδεία του 54χρονου πρώην αστυνομικού Βαγγέλη Μπουρνάζη και του 15χρονου γιου του Παναγιώτη, που έχασαν την ζωή τους στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη © Ραφαήλ Γεωργιάδης/Eurokinissi

Τέμπη - Σύγκρουση τρένων: Στα μαύρα ντυμένη η Ελλάδα - Το τελευταίο αντίο απηύθυναν σήμερα συγγενείς και φίλοι αρκετών εκ των θυμάτων.

Η τελευταία πράξη του δράματος που ζουν οι οικογένειες των θυμάτων που βρήκαν τραγικό θάνατο στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη διαδραματίζεται σήμερα, Δευτέρα 6 Μαρτίου, σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σε κλίμα ανείπωτης θλίψης τελέστηκε το μεσημέρι στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου, στην κοινότητα Λυκούρια των Καλαβρύτων, η εξόδιος ακολουθία της Αναστασίας Παπαγγελή, της 19χρονης φοιτήτριας του ΑΠΘ, που έχασε τη ζωή της στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα κοντά στα Τέμπη.

Στην εξόδιο ακολουθία προεξήρχε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Ιερώνυμος, ενώ συγγενείς, φίλοι και οι κάτοικοι της Λυκούριας, τόπο καταγωγής της 19χρονης, κατέκλυσαν τον ιερό ναό, προκειμένου να απευθύνουν το τελευταίο αντίο στην Αναστασία  και να συμπαρασταθούν στους γονείς και τα αδέλφια της.

Η Αναστασία Παπαγγελή είχε μεταβεί στην Αθήνα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, προκειμένου να είναι μαζί με την οικογένειά της και επέστρεφε με το μοιραίο τρένο στην Θεσσαλονίκη, όπου σπούδαζε στην Γεωπονική σχολή του ΑΠΘ.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqzd8yavnqip)

Τέμπη - Σύγκρουση τρένων - Η κηδεία του Τάσου Κουτσόπουλου στην Καρδίτσα

Ο Τάσος Κουτσόπουλος ήταν ένα από τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη. Βρισκόταν σε ένα από τα βαγόνια της αμαξοστοιχίας Intercity, όταν σημειώθηκε η σφοδρή σύγκρουση τρένων.

Η κηδεία του τελέστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (6/3) στην Καρδίτσα. Συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον 20χρονο φοιτητή Τάσο Κουτσόπουλο.

Το δημοσίευμα στο karditsalive αναφέρει ότι σχολεία και καταστήματα είχαν κλείσει από τις 12:00 το μεσημέρι, προκειμένου η πόλη της Καρδίτσας να αποχαιρετήσει τον νεαρό φοιτητή της Γεωπονικής στο ΑΠΘ, ο οποίος έχασε τη ζωή του στη φονική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

Τέμπη - Σύγκρουση τρένων: Στα μαύρα ντυμένη η Ελλάδα - Το τελευταίο αντίο απηύθυναν σήμερα συγγενείς και φίλοι αρκετών εκ των θυμάτων.
Λουλούδια, κεράκια και αφιερώματα για τα θύματα του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας © Λεωνίδας Τζέκας/Eurokinissi

Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Επιθυμία της οικογένειάς του ήταν αντί στεφάνων να ενισχυθεί το «Σπίτι της Αγάπης» στην Καρδίτσα ή ο σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η Φλόγα».

Απέραντη θλίψη στη Θεσσαλονίκη - Τέσσερις κηδείες θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη

Η τελευταία πράξη του δράματος που ζουν οι οικογένειες των θυμάτων που βρήκαν τραγικό θάνατο στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, διαδραματίζεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Στις 13:30 θα πραγματοποιήθηκε η κηδεία της 55χρονης Βασιλικής Χλωρού στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής της Μενεμένης, όπου και διέμενε μαζί με την οικογένειά της.

Η 55χρονη Βασιλική, μητέρα τεσσάρων παιδιών, είχε ταξιδέψει στη Λάρισα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, μαζί με την οικογένειά της. Όλοι επέστρεψαν με αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη, εκείνη όμως έμεινε πίσω, καθώς είχε ραντεβού με γιατρό και αποφάσισε να επιστρέψει αργότερα με το μοιραίο τρένο.

Επίσης, στην Καλαμαριά έγινε η κηδεία του Νικήτα Καραθεοδώρου, υπαρχιπυροσβέστη από τη Θεσσαλονίκη που υπηρετούσε στο 2ο Πυροσβεστικό Σώμα Αθηνών. Στην ίδια εκκλησία θα γίνει και η κηδεία της συντρόφου του, Καλλιόπης Πορφυρίδου. Το μοιραίο βράδυ οι δυο τους πήραν το τρένο από την Αθήνα, για να κάνουν έκπληξη στους γονείς τους. Και οι δύο βρίσκονταν στο βαγόνι-εστιατόριο του τρένου.

Στο Κορδελιό κηδεύεται ο αστυνομικός Βαγγέλης Μπουρνάζης με τον 15χρονο γιο του, Παναγιώτη.

Ο 55χρονος πρώην αστυνομικός είχε έρθει στην Αθήνα για να δει τον πρωτότοκο γιο του και την μόλις λίγων μηνών εγγονή του και επέστρεφαν με τον 15χρονο με το μοιραίο τρένο. Τραγική ειρωνία: Η γυναίκα του είχε φύγει από τη ζωή πριν από πέντε χρονια από καρκίνο. Πίσω μένουν δύο μεγαλύτερα παιδιά της οικογένειας.

Ενώ στον Ιερό Ναό «Αναστάσεως του Κυρίου» στη Θέρμη (Κοιμητήρια), τελέστηκε η κηδεία της Αγάπης Τσακλίδου.

Τέμπη - Σύγκρουση τρένων: Στα μαύρα ντυμένη η Ελλάδα - Το τελευταίο αντίο απηύθυναν σήμερα συγγενείς και φίλοι αρκετών εκ των θυμάτων.
Τον 22χρονο ποδοσφαιριστή Ιορδάνη Αδαμάκη, που βρήκε τραγικό θάνατο στα συντρίμμια των τρένων στα Τέμπη αποχαιρέτησε τη Δευτέρα η Καβάλα © Λάσκαρης Τσούτσας/Eurokinissi

Τέμπη - Η Ελλάδα θρηνεί από άκρη σε άκρη

Τον Ιορδάνη Αδαμάκη αποχαιρέτησε νωρίτερα η Καβάλα. Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής βρήκε τραγικό θάνατο στα συντρίμμια των τρένων στα Τέμπη.

Ο Ιορδάνης Αδαμάκης βρισκόταν αρχικά ανάμεσα στους αγνοούμενους στο δυστύχημα με την πρώην ομάδα του, τον Θεσπρωτό να ανακοινώνει τα τραγικά νέα.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής είχε πάρει μεταγραφή τον Ιανουάριου στον ΑΟ Υπάτου στη Θήβα.

Στην Αταλάντη, στις 3:00 το μεσημέρι η 28χρονη Ελπίδα Χούπα οδηγήθηε στην τελευταία της κατοικία, ενώ στην Αλεξανδρούπολη κηδευόταν ο 29χρονος η κηδεία του Δημήτρης Οικός, ο οποίος επέβαινε στη μοιραία αμαξοστοιχία. Ο άτυχος μηχανοδηγός του ΟΣΕ ήταν αδειούχος τις ημέρες εκείνες και επέστρεφε από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη όπου και η έδρα της εργασίας του.

Το τελευταίο αντίο στο νέο κοιμητήριο Ηρακλείου είπαν συγγενείς και φίλοι στην 50χρονη Μαίρη Μουρτζάκη. Βαρύ είναι το πένθος και στον τόπο καταγωγής της, το Αντισκάρι του δήμου Φαιστού, στη Μεσαρά, αλλά και στο Ηράκλειο, τόπο κατοικίας της μέχρι πριν από λίγο καιρό. Μετακόμισε όταν έπιασε δουλειά στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Η βάρδια της στο κυλικείο του Intercity, ωστόσο, την περασμένη Τρίτη, έμελλε να είναι και η τελευταία για την 50χρονη γυναίκα από την Κρήτη.

Θρήνος και στην Κέρκυρα, εκεί όπου έφτασε λίγο μετά τις 5:00 το απόγευμα της Κυριακής η σορός της άτυχης 55χρονης που βρήκε τραγικό θάνατο στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Η ταυτοποίηση της σορού έγινε με τη μέθοδο DNA, με γενετικό υλικό που έδωσαν συγγενικά της πρόσωπα στο νοσοκομείο της Λάρισας. Η 55χρονη ήταν εργαζόμενη στον ΟΣΑ ενώ η κηδεία της αναμένεται να γίνει την Τρίτη στο χωριό Βιταλάδες.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqzaolldak95)

Στην Κύπρο οι κηδείες των δύο φοιτητών που σκοτώθηκαν στην τραγωδία των Τεμπών

Το «τελευταίο αντίο» είπαν σήμερα Δευτέρα (6.3) στην Κύπρο συγγενείς και φίλοι των δύο φοιτητών που έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Οι σοροί της Αναστασίας Αδαμίδου και του Κυπριανού Παπαϊωάννου έφτασαν στην Κύπρο το απόγευμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με το sigmalive.com, πτήση της Aegean μετέφερε από τη Θεσσαλονίκη τις σορούς του Κυπριανού Παπαϊωάννου και της Αναστασίας Αδαμίδου στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας. Εκεί ήταν ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος και η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Μαριλένα Ευαγγέλου. Η σορός του Κυπριανού Παπαϊωάννου μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Αυγόρου, όπου τελέστηκε ολονύχτια θεία λειτουργία. Στις δέκα το πρωί, στον ίδιο ναό, θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία. Παράκληση της οικογένειας είναι, όσοι θα παραστούν στην κηδεία του αδικοχαμένου νέου, να φορέσουν λευκά ρούχα. Αντί στεφάνων να δοθούν εισφορές διά την αποπεράτωση των έργων συντήρησης του Ιερού Ναού Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Στη γενέτειρά της, την Πάφο, μεταφέρθηκε από το αεροδρόμιο της Λάρνακας η σορός της Αναστασίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειας της εκλιπούσης, η κηδεία της πολυαγαπημένης τους κόρης και αδερφής Αναστασίας Αδαμίδη θα τελεστεί στις 14:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στην Πάφο και καλούν όσοι τιμούν τη μνήμη της να παραστούν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η οικογένεια δεν θα δεχθεί συλλυπητήρια. Επίσης, παράκληση της οικογένειας είναι όπως αντί στεφάνων να γίνονται εισφορές για στήριξη οικογένειας συγγενικού προσώπου με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Τόσο η οικογένεια της Αναστασίας όσο και η οικογένεια του Κυπριανού, ζήτησαν η εξόδιος ακολουθία και η ταφή να μην καλυφθούν από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ