Ελλαδα

Πήραν το τρένο για να κάνουν έκπληξη στους γονείς τους και σκοτώθηκαν στα Τέμπη

Σήμερα η κηδεία του Νικήτα και της Κέλλυς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανασύρονται από τον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος τα συντρίμμια των τρένων
© ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Σύγκρουση τρένων με 57 νεκρούς στα Τέμπη: Η ιστορία του Νικήτα και της Κέλλυς - Σήμερα η κηδεία του ζευγαριού

Ο Νικήτας και η Κέλλυ βρίσκονται ανάμεσα στα 57 θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. Την περασμένη Τρίτη πήραν το τρένο για να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη, όπου ετοιμάζονταν να κάνουν έκπληξη στους γονείς τους. Σήμερα (6.3) η οικογένειά τους ετοιμάζεται να τους πει το «τελευταίο αντίο». 

Η κηδεία του πυροσβέστη θα γίνει στις 13:00 το μεσημέρι της Δευτέρας (6/3), στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Στην ίδια εκκλησία, την ίδια ώρα, θα γίνει και η κηδεία της Καλλιόπης (Κέλλυς) Πορφυρίδου, φοιτήτριας Θεολογίας του ΑΠΘ και συντρόφου του Νικήτα.

Το ταξίδι με το τρένο ήταν το τελευταίο για το ζευγάρι

Ο 23χρονος Νικήτας, δημότης Λαγκαδά, πυροσβέστης στο επάγγελμα, σπούδαζε παράλληλα στο τμήμα Ψυχολογίας. Μαζί με τη σύντροφό του Κέλλυ Πορφυρίδου μπήκαν στο τρένο από την Αθήνα για να κάνουν έκπληξη στους γονείς τους. Την ώρα του δυστυχήματος βρίσκονταν στο βαγόνι-εστιατόριο του τρένου. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 23χρονος ήταν εγγονός του Νικήτα Μαλιόγλου, του θρυλικού βετεράνου άσου του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Η οικογένεια του πυροσβέστη παρακαλεί όσους επιθυμούν, αντί στεφάνων, να καταθέσουν τα χρήματα στον Σύλλογο «Μιλάμε για τον Αυτισμό».

Συντετριμμένοι είναι φίλοι και συνάδελφοι του 23χρονου πυροσβέστη γράφουν στα social media το δικό τους «αντίο» για τον χαμό τους.  Συνάδελφος του Νικήτα Καραθεοδώρου, έγραψε στα social media για τον θάνατο του 23χρονου: «Σε αυτή την ανείπωτη τραγωδία με τους πολυάριθμους νεκρούς και τραυματίες χάσαμε ένα μέλος της οικογένειάς μας, του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών. Ευελπιστούσαμε να είσαι ζωντανός, να σε ξαναδούμε σε μια επόμενη βάρδια ή ίσως να βγούμε να διασκεδάσουμε όπως στη φωτογραφία. Εύχομαι να είσαι το ίδιο χαμογελαστός και στη γειτονιά των Αγγέλων. Καλό ταξίδι Νικήτα μας».

Ένας άλλος φίλος του 23χρονου έγραψε την τελευταία κουβέντα που είχε με τον Νικήτα, λίγο πριν το δυστύχημα: «Σχόλαγες το μεσημέρι, είχες ρεπό, μου είπες βιάζεσαι να πας να ετοιμαστείς για να πάρεις το τρένο να πας να δεις την οικογένειά σου στη Θεσσαλονίκη, σε χτύπησα στον ώμο και σου είπα άντε δρόμο, τα λέμε με το καλό όταν γυρίσεις! Πού να φανταστώ ότι δεν θα τα λέγαμε ποτέ ξανά. Καλό σου ταξίδι μικρέ...».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqwxccdeft35)

Διαβάστε τις τελευταίες εξελίξεις για την τραγωδία στα Τέμπη

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ