Ελλαδα

«Έχω σύγκρουση, δεν ξέρω πού έβαλα το τρένο» - Τα πρώτα λόγια του σταθμάρχη

Ο διάλογος των δύο συναδέλφων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τέμπη: Τα πρώτα λόγια του σταθμάρχη μετά το δυστύχημα
© Stringer / SOOC

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Τα πρώτα λόγια του σταθμάρχη μετά το δυστύχημα

«Έχω σύγκρουση», φέρεται να είπε ο σταθμάρχης Λάρισας στον συνάδελφό του από τον σταθμό των Παλαιοφαρσάλων αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, ο δεύτερος ρώτησε τον σταθμάρχη της Λάρισας «τι έκανες;» προκειμένου να βεβαιωθεί ότι άκουσε καλά με τον κατηγορούμενο για το δυστύχημα να απαντά χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω πού έβαλα το τρένο, δεν θυμάμαι».

Ο σταθμάρχης των Παλαιοφαρσάλων, ο οποίος έχει 30 χρόνια εμπειρίας στο επάγγελμα, κοίταξε αμέσως τον πίνακα και είδε ότι το κλειδί ήταν γυρισμένο και τότε αντιλήφθηκε το τι είχε συμβεί.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqygq04xg49l)

Προφυλακιστέος ο σταθμάρχης για το δυστύχημα στα Τέμπη

Υπενθυμίζεται ότι μετά από περίπου 7,5 ώρες και τη μαραθώνια απολογία του, ο σταθμάρχης Λάρισας κρίθηκε προφυλακιστέος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 59χρονος δεν εμφανίστηκε με απολογητικό υπόμνημα, αλλά ξεκίνησε αμέσως να απαντάει στις ερωτήσεις.

Ο σταθμάρχης βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών, αδίκημα που διώκεται, με βάση πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, ως κακούργημα και επισύρει ποινές από δέκα χρόνια κάθειρξη έως ισόβια. Επίσης, αντιμετωπίζει και κατηγορίες για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή, αλλά και κατηγορίες για σωματικές βλάβες.

Υπενθυμίζεται ότι ο δικηγόρος του σταθμάρχη είχε ζητήσει χθες νέα προθεσμία διά του συνηγόρου του, ο οποίος υποστήριξε ότι έχουν προκύψει νέα στοιχεία για την υπόθεση τα οποία και θα εισφέρει στην έρευνα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ