Ελλαδα

Παραιτήθηκε ο Θανάσης Ζηλιασκόπουλος από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τα Τέμπη

Μόλις μία ημέρα μετά τη σύστασή της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διασώστες και Πυροσβέστες στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη - Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: Εκτός ο Θανάσης Ζηλιασκόπουλος - Υποβολή παραίτησης

Ο Θανάσης Ζηλιασκόπουλος υπέβαλλε την παραίτησή του από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την τραγωδία στα Τέμπη, μόλις μία ημέρα μετά τη σύστασή της και την ανακοίνωση των προσώπων που την αποτελούν. 

«Μετά την τοποθέτησή μου ως μέλους της επιτροπής διερεύνησης των αιτιών του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, υπό την ιδιότητα μου ως καθηγητή μεταφορών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ακολούθησε σειρά δηλώσεων και δημοσιευμάτων εκ μέρους πολιτικών προσώπων που με αφορούσαν, σχετικά με την παρελθούσα θητεία μου ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Ζηλιασκόπουλος και συνεχίζει: «Λόγω της ιδιαίτερης βαρύτητας της Επιτροπής, για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, δεν θα ήθελα η ιδιότητα μου εκείνη να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για να πληγεί η ακεραιότητα και η αμεροληψία των εργασιών και του πορίσματος της Επιτροπής. Για τον λόγο αυτό, δεν θα αναλάβω τα καθήκοντα μου στην Επιτροπή και παραμένω στη διάθεση της πολιτείας, στο μέτρο που μπορώ να φανώ χρήσιμος λόγω της ειδικότητάς μου».

Στη θέση του Θανάση Ζηλιασκόπουλου στην Ειδική Επιτροπή για τη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος στα Τέμπη, τοποθετείται ο Χρήστος Πυργίδης, καθηγητής σιδηροδρομικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ποιος ο στόχος της Ειδικής Επιτροπής για την τραγωδία στα Τέμπη

Στόχος της Ειδικής Επιτροπής είναι η διερεύνηση και ανάδειξη των συστημικών προβλημάτων και δυσλειτουργιών που οδήγησαν στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών. Εκτός από τον κ. Πυργίδη, που αντικαθιστά τον παραιτηθέντα κ. Ζηλιασκόπουλο, την επιτροπή απαρτίζουν οι: 

  • Ιωάννης - Κωνσταντίνος Χαλκιάς, Επίτιμος Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ως Πρόεδρος.
  • Βασίλειος Προφυλλίδης, Καθηγητής της Συγκοινωνιακής Τεχνικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ως μέλος.

Η Επιτροπή προκειμένου να επιτελέσει το έργο της -και στο συντομότερο δυνατό χρόνο- θα καλέσει τεχνικό προσωπικό, εμπειρογνώμονες ή όποιο άλλο πρόσωπο κρίνει απαραίτητο, προκειμένου να τη συνδράμουν.

Διαβάστε περισσότερα για την τραγωδία στα Τέμπη

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ