Ελλαδα

Ανήλικοι ασέλγησαν σε 14χρονο συμμαθητή τους στον Βόλο και τράβηξαν βίντεο

Προανακριτική έρευνα για το περιστατικό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παιδί σε σκοτεινό χώρο - Δεν διακρίνονται τα χαρακτηριστικά του
© Unsplash

Βόλος: Ασέλγεια από ανήλικους σε 14χρονο - Το βίντεο και η καταγγελία στην εισαγγελία

Νέα υπόθεση κακοποίησης και bullying σε βάρος 14χρονου από τους συμμαθητές του ήρθε στο φως της δημοσιότητας στον Βόλο

Σύμφωνα με το thenewspaper.gr, οι εμπλεκόμενοι μαθητές -όλοι 14 ετών- φοιτούν στο ίδιο Γυμνάσιο. Όπως καταγγέλθηκε επίσημα στην εισαγγελία, οι ανήλικοι κατηγορούνται ότι εκφόβισαν και προσέβαλαν τη γενετήσια αξιοπρέπεια του μαθητή, καταγράφοντας παράλληλα τις πράξεις τους σε βίντεο.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα, την Πέμπτη (23.2) οι ίδιοι φέρεται να παρέσυραν το θύμα στις τουαλέτες του εν λόγω γυμνασίου στο τέλος του σχολικού ωραρίου, και οι δύο να ασελγούσαν σε βάρος του, ενώ ο τρίτος τους βιντεοσκοπούσε. Οι φωνές των μαθητών έγιναν αντιληπτές από την καθαρίστρια του σχολείου που μπήκε στις τουαλέτες και τους έδιωξε. Ωστόσο, ο μαθητής-θύμα φοβήθηκε μήπως οι δράστες δημοσιεύσουν το βίντεο στο διαδίκτυο και κατήγγειλε το περιστατικό στον διευθυντή του σχολείου, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τις Εισαγγελικές αρχές, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τους γονείς και των τεσσάρων παιδιών.

Η εισαγγελέας υπηρεσίας παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, ενώ το επίμαχο βίντεο αναζητείται, αλλά οι φερόμενοι δράστες υποστηρίζουν πως έχει διαγραφεί. Από την άλλη, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης φέρεται να παράγγειλε πειθαρχική εξέταση για τυχόν παραλείψεις των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Με πληροφορίες από το thenewspaper.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ