Ελλαδα

Η στιγμή της σύγκρουσης των δύο τρένων – Βίντεο ντοκουμέντο

Η επιβατική αμαξοστοιχία εκτιμάται ότι κινούνταν με ταχύτητα 150 χιλιομέτρων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΕΚΡΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΕΚΡΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Σύγκρουση Τρένων στη Λάρισα: Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της σύγκρουσης

Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο από τη στιγμή της σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο δεκάδων ανθρώπων.  Στο βίντεο, που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ, αποτυπώνεται η στιγμή που η επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούεται μετωπικά με την εμπορική αμαξοστοιχία. Τα τρένα βρεθήκαν στην ίδια γραμμή την ώρα που η επιβατική αμαξοστοιχία εκτιμάται ότι κινούνταν με ταχύτητα 150 χιλιομέτρων για 25 ολόκληρα χιλιόμετρα χωρίς να γνωρίζει ο μηχανοδηγός ότι από την αντίθετη κατεύθυνση ερχόταν τρένο. 


Υπό δυσχερείς καιρικές συνθήκες και καθώς έχει πέσει το σκοτάδι, τα συνεργεία διάσωσης εξακολουθούν να καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες να ανασύρουν ανθρώπους από τα συντρίμμια των συρμών. Στο σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη δύο γερανοί ανασηκώνουν κομμάτια από τα επιβατικά βαγόνια που έχουν συνθλιβεί από την τρομακτική σύγκρουση και έχουν μετατραπεί σε άμορφη μάζα σιδηρικών.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, το απόγευμα της Τετάρτης (1/3) ο αριθμός των νεκρών έχει ανέλθει στους 40, ενώ έχουν ανασυρθεί και ανθρώπινα μέλη προς ταυτοποίηση. Σε τουλάχιστον 12 εκτιμάται ο αριθμός των αγνοούμενων, ενώ νοσηλεύονται 72 άνθρωποι, εκ των οποίων 6 σε ΜΕΘ.

Στο σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας παραμένουν ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα, μαζί με δυνάμεις του ΕΚΑΒ και δύο ομάδες ΕΚΑΜ από τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ