Ελλαδα

Επώδυνο το έργο της ταυτοποίησης των νεκρών της τραγωδίας στα Τέμπη

Μέσω φυσικής αναγνώρισης, είτε DNA

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επώδυνο το έργο της ταυτοποίησης των νεκρών της τραγωδίας στα Τέμπη
@ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ/ ΑΠΕ

Πλεύρης: Έχει ξεκινήσει η διαδικασία της ταυτοποίησης είτε μέσω φυσικής αναγνώρισης, είτε μέσω DNA - Στο νοσοκομείο Λάρισας και ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας βρίσκεται ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, ο οποίος ενημερώνεται από τους γιατρούς για την κατάσταση των τραυματιών μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του έξω από το νοσοκομείο έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία ταυτοποίησης των σορών ενώ παρέχεται και ψυχολογική στήριξη στους συγγενείς των θυμάτων και των τραυματιών.

«Αυτήν τη στιγμή ξεκίνησε μια διαδικασία ταυτοποίησης των σορών με τους συγγενείς και ακολουθείται μια διαδικασία είτε φυσικής αναγνώρισης είτε αναγνώρισης DNA. Υπάρχει ψυχολογική υποστήριξη στους συγγενείς και επίσης προέχει η περίθαλψη των ασθενών καθώς και το να γίνει ταυτοποίηση των ανθρώπων» δήλωσε ο κ. Πλεύρης.

Στο νοσοκομείο βρίσκονται τεσσερις ιατροδικαστές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, παρών είναι και ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες μόλις επτά από τα θύματα έχει αναγνωριστεί μέχρι στιγμής. Συγκλίνουσες πληροφορίες κάνουν λόγο για 40 σορούς, καθώς και ανθρώπινα μέλη που έχουν φτάσει στην ιατροδικαστική υπηρεσία του Νοσοκομείου προς ταυτοποίηση. Στους 12 ανέρχεται ο αριθμός των αγνοούμενων.

Επί τόπου βρίσκονται πολλοί συγγενείς που περιμένουν νέα για τους δικούς τους ανθρώπους. Σύμφωνα με μαρτυρίες, καλούνται να αναγνωρίσουν τους νεκρούς από ενδύματα ή επιμέρους χαρακτηριστικά τους.

Στο πλευρό των συγγενών βρίσκονται από νωρίς ομάδες ψυχολόγων.

Παράλληλα τη δική τους μάχη να κρατηθούν στη ζωή δίνουν στις μονάδες εντατικής θεραπείας στα Νοσοκομεία της Λάρισας έξι νέοι άνθρωποι ηλικίας 20-25 ετών, ενώ εξακολουθούν να νοσηλεύονται 72 τραυματίες.

Στο νοσοκομείο Λάρισας και ο Τάκης Θεοδωρικακος

Δίπλα στους συγγενείς θυμάτων βρίσκεται και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος είναι στο νοσοκομείο της Λάρισας, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας των θυμάτων.

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρικάκος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους υπεύθυνους των ερευνών, παρακολουθόντας την εξέλιξη των αναζητήαεων στα συντρίμμια.

Μια έρευνα που ακόμη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τους πυροσβέστες να συγκεντρώνουν διασκορπισμένα ανθρώπινα μέλη και να αναζητούν σορούς θυμάτων. 

Οι ελπίδες για την ανάσυρση επιζώντων έχει προ πολλού απομακρυνθεί, σύμφωνα με πυροσβέστες της ΕΜΑΚ που συμμετέχουν στις έρευνες.
 
 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ