- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Νέοι άνθρωποι οι περισσότεροι νεκροί» από τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη
Συγγενείς έξω από τα νοσοκομεία
Σύγκρουση τρένων στα Τέμπτη: Νεκροί φοιτητές στο σιδηροδρομικό δυστύχημα - Συγγενείς έξω από τα νοσοκομεία
Φοιτητές φέρεται να είναι τα περισσότερα από τα άτομα που έχασαν τη ζωή τους από τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη. Μέχρι αυτήν την ώρα, 38 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο, ενώ περισσότεροι από 85 έχουν τραυματιστεί στο δυστύχημα, εκ των οποίων 66 νοσηλεύονται.
Από τα ξημερώματα συγγενείς των επιβατών βρίσκονται στα νοσοκομεία όπου έχουν μεταφερθεί οι τραυματίες, αναζητώντας τους δικούς τους ανθρώπους. Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης (1.3) έχει ξεκινήσει η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης των νεκρών.
66 είναι οι νοσηλευόμενοι τραυματίες σε γενικό νοσοκομείο Λάρισας, Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας, ΑΧΕΠΑ, νοσοκομείο Κατερίνης. 6 τραυματίες νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, εκ των οποίων 4 στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας και 2 στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.
Πλεύρης: «Νέοι οι περισσότεροι από τους νεκρούς»
Σε δηλώσεις για τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη προχώρησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. «Οι τραυματίες βρίσκονται σε πολύ καλά χέρια στα νοσοκομεία μας. Οι περισσότεροι από τους τραυματίες βρίσκονται σε καλή κατάσταση και δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Μέχρι στιγμής έχουμε 32 νεκρούς οι οποίοι στο σύνολό τους έρχονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, είμαστε δίπλα στους συγγενείς που έχουν έρθει στο νοσοκομείο, τους διαβάζουμε τα ονόματα με τους τραυματίες, μήπως και κάποιος δικός τους είναι μέσα σε αυτούς».
Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, «ξεκινούμε και τη διαδικασία για την αναγνώριση των 32 νεκρών, έχουμε φέρει ψυχολόγους για τη στήριξη των συγγενών. Είναι μια τρομακτική διαδικασία για τους γονείς και τους συγγενείς. Παρόλες τις δυσκολίες θα προσπαθήσουμε να κινηθούμε γρήγορα στο κομμάτι της αναγνώρισης, υπάρχουν άτομα που είναι πιο σοβαρά» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι «το βάρος πέφτει στο γενικό αλλά και στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπως και στην Κατερίνη, στο ΑΧΕΠΑ και στο Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη»
«Είναι μια μεγάλη τραγωδία» τόνισε ο υπουργός Υγείας, υπογραμμίζοντας ότι «το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση είμαστε δίπλα στους συγγενείς. Μακάρι οι περισσότεροι να καταφέρουν να βρουν τους ανθρώπους τους. Κατά βάση, πάντως, οι νεκροί είναι νέοι άνθρωποι».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είχε σταλεί μήνυμα 112 στους κατοίκους
Συλλήψεις για πυρκαγιές που προκλήθηκαν από ψησταριά, πυροτεχνήματα και εργασίες
Τι προβλέπει αναλυτικά για όλα τα επιστημονικά πεδία
Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν στις 21:40 για τις ημέρες Κυριακή ως Πέμπτη
Με λεωφορεία η μεταφορά των επιβατών
Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
Επίγειες και εναέριες δυνάμεις την έθεσαν χωρίς ενεργό μέτωπο μέσα σε 30 λεπτά
Σταδιακή μεταβολή από την Τρίτη - Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Με μεγάλες πληρότητες αναχωρούν τα πλοία
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Τι να κάνετε σε περίπτωση που σας καλέσουν
Ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες για τήρηση των μέτρων πυροπροστασίας
Με δυσκολία η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Πού και πώς κάνετε την αίτηση
Τα πρώτα αρθρωτά οχήματα 18 μέτρων στην Ελλάδα ενισχύουν τον στόλο του ΟΑΣΘ - Πότε κυκλοφορούν στους δρόμους
Οι Αρχές εφιστούν την προσοχή - Καμία ενέργεια στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσει φωτιά
Ξέφυγε ο καβγάς για τα βοσκοτόπια στα Χανιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.