Ελλαδα

Πού μπορείτε να δώσετε αίμα για τους τραυματίες στα Τέμπη

Οι ώρες και τα σημεία προσέλευσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έκτακτη αιμοδοσία μετά τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη για τους τραυματίες
Έκτακτη αιμοδοσία μετά τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη για τους τραυματίες © Pixabay

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη - Αιμοδοσία για τους τραυματίες στην Αθήνα από Ερυθρό Σταυρό, Δήμο Αθηναίων και Περιφέρεια Αττικής

Τεράστια είναι η κινητοποίηση για αίμα μετά τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη. Οι τραυματίες που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, ανέρχονται σε 72, εκ των οποίων έξι σε ΜΕΘ.

Ήδη, ο Ερυθρός Σταυρός πραγματοποίησε έκτακτη αιμοδοσία για τους τραυματίες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Το ίδιο έπραξε και ο Δήμος Αθηναίων γνωστοποιώντας τις ώρες και τα σημεία που πραγματοποιείται αιμοδοσία, προκειμένου να συγκεντρωθεί αίμα για τους τραυματίες μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Περιφέρεια Αττικής. Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση η έκτακτη αιμοδοσία στην Περιφέρεια Αττικής για την κάλυψη των αναγκών των τραυματιών από την τραγωδία στα Τέμπη πραγματοποιείται:

  • Αύριο, Πέμπτη 2 Μαρτίου, στο ισόγειο της Περιφέρειας Αττικής (Συγγρού 15-17)
  • Ώρες 9 π.μ. έως τη 1.30 μ.μ.

«Σήμερα είναι μία μέρα εθνικής οδύνης. Η σκέψη μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων στους οποίους εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια και στους τραυματίες στους οποίους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση. Με δεδομένο ότι οι ανάγκες για αίμα είναι ιδιαίτερα αυξημένες καλούμε όλους τους εργαζόμενους μας να συμμετάσχουν στην αιμοδοσία, στηρίζοντας τους συνανθρώπους μας που μας έχουν ανάγκη. Αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές για τη χώρα, πρέπει να είμαστε όλοι μαζί» αναφέρει σε δήλωσή του ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Πότε πραγματοποιείται η έκτακτη αιμοδοσία που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων

Τη δυνατότητα να δώσουν αίμα και στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Κοργιαλένειο – Μπενάκειο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Αθανασάκη 11, Αμπελόκηποι) έχουν μέχρι και τις 20.30 το βράδυ οι Αθηναίοι.

Η απόφαση να «ανοίξει» η αιμοδοσία και στο Κοργιαλένειο, λήφθηκε καθώς ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συγκλονιστική προσέλευση των πολιτών, που σπεύδουν από νωρίς στο Νοσοκομείο Ελπίς, ανταποκρινόμενοι στην πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων.

Η προσφορά αίματος θα συνεχιστεί και αύριο, Πέμπτη (2/3) σε τρία Δημοτικά Ιατρεία του δήμου, σε συνεργασία με την υπηρεσία Αιμοδοσίας του Αρεταίειου Νοσοκομείου.

Οι πολίτες που θέλουν να βοηθήσουν, μπορούν να προσέρχονται από τις 10.00 – 15.00 στα εξής Ιατρεία:

1ο Δημοτικό Ιατρείο (Σόλωνος 78) - τηλ. για ραντεβού 2103626587

2ο Δημοτικό Ιατρείο (Φανοσθένους και Φρειδερίκου Σμιθ, Νέος Κόσμος) – τηλ. για ραντεβού 2109239865

5ο Δημοτικό Ιατρείο (Σαρανταπόρου 4, Πατήσια) – τηλ. για ραντεβού 2102015510

Παράλληλα, η Ιατρική Σχολή καλεί σε εθελοντική αιμοδοσία για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Το προσωπικό και οι φοιτητές που επιθυμούν να συμμετέχουν, μπορούν να απευθυνθούν τις επόμενες ημέρες στα:

Λαϊκό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Τμήμα Αιμοδοσίας (08:30 – 16:00)
Αττικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Αιματολογικό Εργαστήριο - Μονάδα Αιμοδοσίας (08:00 – 15:00)
Αρεταίειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Εργαστήριο Αιμοδοσίας (τηλ ραντεβού 2107286301, 2107286324)

Σημειώνεται πως αιμοδοσία διεξάγεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας μέχρι τις 18:30 ενώ στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης από τις 17:30 ως τις 20:00, με την ανταπόκριση του κόσμου να είναι μεγάλη. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες με τις ουρές έξω από τα κέντρα αιμοδοσίας στη Λάρισα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ